Nå kan du få Eye of the Beholder-trilogien gratis

De klassiske Dungeons & Dragons-rollespillene koster ingenting i en kort periode.

Vi har i stor grad sluttet å skrive om at spillbutikk X gir bort spill Y gratis (eller burde det vært X$ og Y$?), fordi det skjer så himla ofte for tiden. Men i dag gjøres et unntak, fordi spillene som gis bort knapt kunne vært mer aktuelle for dette nettstedet om de prøvde. Det er nemlig snakk om Eye of the Beholder-trilogien, som inkluderer to av nittitallets beste rollespill.

Et godt, gammelt spill.
Et godt, gammelt spill.

Hvis du ikke har lyst til å lese mer, kan du stikke til nettbutikken GOG, som gir bort spillene. Som vanlig inkluderes DRM-frie versjoner, så det er ikke noe krav om å koble seg opp mot en klient for å spille eller laste ned disse spillene, selv om GOG helt sikkert veldig gjerne vil at du skal installere GOG Galaxy.

Det er i skrivende stund litt over 33 timer igjen av kampanjen, så hvis du ikke har fått spillene på kontoen din innen fredags kveld, er det nok for sent.

Førstepersons grotterollespill

Greit å treffe noen snille folk for en gangs skyld.
Greit å treffe noen snille folk for en gangs skyld.

Eye of the Beholder-spillene er førstepersons rollespill der du styrer en gruppe eventyrere gjennom labyrintaktige grotter fulle av feller, gåter og monstre som vil gnafse litt på knoklene deres. Spillopplevelsen preges av en kombinasjon av utforsking og monsterdreping, og det lønner seg å lage kart underveis slik at du slipper å gå deg vill i mørket.

Navigasjonen foregår som i for eksempel Legend of Grimrock, Dungeon Master og Lands of Lore, altså på den måten at spillmiljøet er delt opp i tredimensjonale ruter og gruppen din (og fiendene) «hopper» fra rute til rute. Alt sammen, inkludert kamp, foregår i sanntid.

De to første spillene i serien ble laget av Westwood Studios, mens det tredje ble laget av utgiver Interplay selv. Det har ikke like godt rykte på seg som forgjengerne, som på sin side regnes som to av nittitallets beste rollespill.

Funfact: Eye of the Beholder 2 er på vei til Commodore 64!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.