Oldtidsspill har fått Steam-versjon

Kongespillet fra Ur har dukket opp på PC.

Kongespillet fra Ur er et av tidenes eldste kjente spill – arkeologiske funn daterer det hele 4500 år tilbake i tid. I motsetning til mange andre oldtidsspill er det også et spill man i stor grad kjenner reglene til, ettersom man faktisk også har funnet ei leirtavle med instruksjonene på (du kan finne ut mer om dette et annet sted på Spillhistorie.no).

Fra oldtidsruiner til Steam

Siden jeg i går skrev om PC-versjonen av vikingspillet hnefatafl, er det bare rett og rimelig at jeg lager en liten artikkel om at kongespillet nå har fått en Steam-versjon. Den heter Ur Game: The Game of Ancient Gods, og lar deg spille mot andre mennesker lokalt eller over nettet, eller mot datamaskinen.

Spillet benytter seg av 3D-grafikk, og ser for så vidt ganske sjarmerende ut, selv om det heldigvis også har muligheten for å spille med en ren ovenfra-og-ned vinkel. Du kan ta en titt på en skikkelig dramatisk trailer her:

Jeg klarer forøvrig ikke å unngå å lese de o-ene som ø, noe som gir det hele en ekstra surrealistisk vri.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.