Ekstra moro for pengene

I dag har vi Humble Bundle, på åtti- og nittitallet hadde vi fysiske samlepakker fulle av spill.

Jeg er ikke den eneste som har fått det digitale spillbiblioteket mitt fylt opp av samlepakker som jeg har kjøpt i årenes løp. Slike pakker er imidlertid ikke noen ny ting, og på åttitallet var samlepakker en vanlig måte å utvide spillbiblioteket på. Hvorfor kjøpe ett spill når man kunne få fem til samme pris?

I denne artikkelen har jeg plukket frem noen samlepakker fra min egen samling – noen hadde jeg i «gamle dager», andre har funnet veien til samlingen i nyere tid. Dette er ikke samlinger av typen 75 Spill og Cassette 50, som begge er eksempler på at hvis noe høres litt for godt ut til å være sant, blir man sannsynligvis skuffet. Alt er fra Commodore 64.

Super Sim Pack

Vi starter med Super Sim Pack fra US Gold, en britisk utgiver som i starten ble kjent for å distribuere amerikanske spill i Europa (derav navnet), men som raskt ble en stor produsent av egne spill for åttitallets populære spillplattformer. I denne samlingen har de puttet inn fire vidt forskjellige spill, og skal vi være helt ærlige er det vel ingen av dem som ville blitt kalt «simulatorer» i dag. Men det er definitivt litt snadder her, med taktikkspillet Airborne Ranger som kanskje det største høydepunktet.

Game Set and Match 2

Ocean var et annet stort navn på åtti- og nittitallet, og med denne pakken samlet de en haug av sportsspill. Det er litt fascinerende å se hvor bredt utvalget er her – amerikansk fotball, basketball og friidrett er sidestilt med vintersport, cricket og snooker. Jeg vet jo også at om jeg hadde kjøpt pakken da den var ny, hadde jeg antakeligvis gitt Ian Botham’s Test Match et like seriøst forsøk som Match Day II selv om jeg aldri har forstått meg på sporten. I dag er merkelig nok sportsspillutvalget mye mer begrenset, og det er jo tydeligvis kun plass til én eller maks to serier i hver sport.

20 Chart Busters

Her begynner vi å snakke – 20 individuelle spill på to kassetter, og de aller fleste av disse spillene er rimelige solide. De er også skikkelig varierte, med klassikere som Thrust, Ghostbusters og Way of the Exploding Fist i utvalget. Jeg hadde denne pakken selv, skjønt i en litt annen utgave, og jeg fikk definitivt mye moro ut av dem. Samtidig merket jeg det klassiske Humble Bundle-problemet, der det rett og slett blir vanskelig å gi de individuelle spillene den oppmerksomheten de egentlig fortjener.

Big Box – 30 Mega Games

Forrige pakke ble utgitt av Beau Jolly, en utgiver som spesialiserte seg på nettopp samlepakker og relanseringer. De ga også ut de neste to pakkene, med hele 30 forskjellige spill hver! Big Box kjøpte jeg selv, og den var spekket til randen av gode spill. Her får vi alt fra arkadekonversjoner til strategispill, og utvalget inkluderer mange tidlige klassikere for plattformen, med Activision og deres britiske partner Electric Dreams som store bidragsytere.

Big Box 2

Moroa fortsetter i oppfølgeren, som er litt mer «britisk» av seg, med blant annet rikelig av spill fra Hewson og Thalamus. Nok en pakke full av klassikere, og som med forrige Big Box bør de fleste Commodore 64-veteraner nikke gjenkjennende til en solid porsjon av spillene på coveret.

Jeg innser selvsagt at siden jeg nevnte Humble Bundle burde jeg ha tatt med SoftAid-pakken i utvalget, men den får vi heller ta en ordentlig artikkel om senere.

Oppdatering (2022): Siden det nå er «senere»: Tilbakeblikk: Soft Aid

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.