Hva med et par romstrategispill fra nittitallet?

Her snakker vi nisjespill: Strategy First har relansert Space Empires og Space Empires III.

Av alle ting jeg hadde forventet å se dukke opp på Steam i dag, lå Space Empires og Space Empires III rimelig langt nede på lista. Dette er «shareware»-romstrategispill fra nittitallet, med en presentasjon så tørr at selv Football Manager ser ut som en fest. Men de hadde sine tilhengere, og det er noe sjarmerende over slike gamle Windows-spill.

Bygg og krig i rommet

Det ser jo nesten ut som et spill.
Det ser jo nesten ut som et spill.

Som navnet indikerer ligger spillene i 4X-sjangeren, der det altså er om å gjøre å bygge opp interplanetariske imperier og overvinne alle eventuelle fiender. Du må utforske, kolonisere nye systemer, forske på nye teknologier, bygge opp flåter med romskip … alt det der vi med litt for mye nerdestoffer i blodet syntes er gøy, med andre ord.

Jeg har vage minner av å ha prøvd Space Empires III, men det var Space Empires IV som virkelig hektet meg. Det er et enormt omfattende og fascinerende spill (dessverre med datamotstandere som ikke kan spille det), og noen av mine beste – og rareste – flerspillerminner kommer derfra. Det er forøvrig også tilgjengelig på Steam.

Uansett, Strategy First ber i alle fall ikke om enorme pengesummer eneren og treeren, så det er jo litt fristende å prøve. De har forresten også relansert et strategispill satt til den amerikanske borgerkrigen, som har det usedvanlig fantasifulle navnet The Civil War.

Oppdatering 14. oktober: Jeg stusset litt over at Strategy First hadde hoppet over Space Empires II, men tenkte det kanskje var for likt eneren eller treeren til at det var noe vits i å relansere det. I stedet var det bare snakk om en forsinkelse, for nå er det ute.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.