GOG har sluppet en glemt rollespillklassiker

The Dark Heart of Uukrul har gjenoppstått fra de døde.

Noen ganger glimter GOG til med noen svært interessante relanseringer. I dag har de sluppet rollespillet The Dark Heart of Uukrul fra 1989, et førstepersons rollespill med taktisk kamp ikke helt ulikt SSIs «Gold Box»-spill. Fire eventyrere må kjempe seg gjennom en underjordisk by for å finne hjertet til den erkeonde herskeren Uukrul, og ødelegge det.

Rottene må med.
Rottene må med.

Fortjener mer oppmerksomhet

The Dark Heart of Uukrul har et svært godt rykte hos kjennere og mange mener burde vært langt mer kjent enn det er. En av disse er rollespilleksperten CRPG Addict, som i skrivende stund har spillet på femteplass i sin rangering av spillene han har blogget om.

En annen var spillentusiasten Scott Greig, som ifølge GOG gjorde mye av arbeidet for å arrangere relanseringen, men som dessverre døde før den kunne finne sted.

Jeg har ikke selv spilt The Dark Heart of Uukrul, men det fremstår jo som et obligatorisk spill om man ønsker å få et ordentlig overblikk over rollespillsjangerens utvikling. Kanskje et interessant prosjekt for 2021? Du kan forøvrig finne ut mer om Dark Heart of Uukrul i dette intervjuet med utviklerne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.