Horizon Zero Dawn kommer til GOG

Med Sony på laget – kan GOG få de gamle Psygnosis-spillene?

Åpen verden-spillet Horizon Zero Dawn slippes på GOG førstkommende tirsdag. Dette tidligere PlayStation-eksklusive spillet kom til PC i sommer, og for min egen del har det blitt årets beste nye spillbekjentskap så langt. Nå blir det altså tilgjengelig DRM-fritt på GOG.

Kan dette bety noe mer?

I seg selv er det at GOG straks får en av årets største spillutgivelser på PC en ganske stor nyhet for de som har sansen for den DRM-frie spillbutikken (og som generelt liker konkurranse i markedet). Men det har også en annen interessant implikasjon. Sony kjøpte i sin tid den britiske spillutgiveren Psygnosis, som har en hel bråte med PC-klassikere i sortimentet sitt. Frem til nå har jeg sett det som helt utelukket at disse kunne få noen relansering, men nå er jeg ikke så sikker lenger.

Det at Sony og GOG nå har gått sammen om denne utgivelsen åpner jo døra for at det kanskje også kan dukke opp noen gamle Psygnosis-spill på tjenesten. I så fall kan vi kanskje se frem til relanseringer av spill som Lemmings, Hired Guns og Discworld, eller kanskje de gamle PC-versjonene av PlayStation-klassikere som Destruction Derby og wipEout. Det hadde ikke vært dumt.

Vi skal jo selvsagt ikke utelukke at dette er en engangshendelse – GOG eies av Cybepunk-utvikler CD Projekt, og Sony er nok ganske interessert i å pleie et godt forhold til utgiveren av det som godt kan bli årets viktigste spillutgivelse uansett plattform. At CD Projekt kan ha brukt dette for å lokke Horizon Zero Dawn over på GOG er langt fra usannsynlig.

En kommentar om “Horizon Zero Dawn kommer til GOG”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.