Heftig verdenskrig i strategiklassikeren Red Alert

Podcasten cd SPILL har sett nærmere på et av nittitallets kuleste strategispill.

Westwood Studios var utvikleren som i stor grad introduserte det moderne sanntidsstrategispillet, og en av deres aller største klassikere innenfor sjangeren er Command & Conquer: Red Alert. Dette spillet finner sted i en alternativ tidslinje der man har klart å rydde Hitler av veien før andre verdenskrig kunne starte, bare for å oppleve at Josef Stalin og Sovjetunionen gikk amok i stedet.

Skjermbilde fra fjorårets nyversjon.
Skjermbilde fra fjorårets nyversjon.

En av de store nittitallsklassikerne

Dette var et spill som gjorde uutslettelige inntrykk på mange av de som spilte det, takket være smarte spillsystemer, kule enheter, heftig musikk og herlig teite filmsekvenser mellom de varierte og underholdende oppdragene.

I ukens episode av cd SPILL har Erik André og Sigve fått med seg Jostein og Aleksander fra Rad Crew for å diskutere det klassiske strategispillet. Resultatet er en fullspekket episode med massevis av gode minner og små gullkorn. Visste du for eksempel at det er mulig å få soldatene til å skyte hunder med geværene sine, takket være litt triksing med konfigurasjonsfilene?

Her kan du høre episoden:

Dette er ikke første gangen podcastvertene fra cd SPILL er innom Red Alert. De var også gjester i Spæll, der de diskuterte fjorårets nyversjoner av Command & Conquer og Red Alert. I tillegg har de tatt for seg både Command & Conquer og strategiforgjengeren Dune II i egne episoder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.