Space Rangers HD får faktisk fortsatt oppdateringer

Har du spilt dette glimrende spillet?

Jeg oppdaget den russiske spillperlen Space Rangers 2 i 2005, og det ble en umiddelbar favoritt (samt et av de mer givende spillene å anmelde for Gamer.no, da dette var en tid dominert av store og kjedelige utgivere, så jeg koste meg hver gang jeg oppdaget og fikk skryte av en ukjent perle).

Det ser kaotisk ut, men kamp er faktisk turbasert, så det er ikke så vanskelig som det virker.
Det ser kaotisk ut, men kamp er faktisk turbasert, så det er ikke så vanskelig som det virker.

I 2013 kom en kraftig oppgradert versjon av spillet ved navn Space Rangers HD: A War Apart. Den hektet meg på nytt, og også denne gangen måtte jeg gi spillet en varm anbefaling på Gamer.no – selv om det irriterte meg litt at det ikke var Space Rangers 3 jeg spilte, men et nesten ti år gammelt spill i ny drakt.

Ny oppdatering ble lansert på fredag

Nå står det 2021 på kalenderen, og Space Rangers 3 har fortsatt ikke dukket opp. Men etter flere stille år ble det sluppet en ny oppdatering for Space Rangers HD i fjor høst, og den viste seg å markere starten på en periode med ny utvikling på spillet. Fredag kom enda en oppdatering, som legger inn nye muligheter til å skreddersy opplevelsen, samt utvidet støtte for modifikasjoner.

Planeten Arrakis er med, men om det er sandormer på den vites ikke.
Planeten Arrakis er med, men om det er sandormer på den vites ikke.

Jeg vet ærlig talt ikke om dette er et tegn på at utgiver 1C endelig har bestemt seg for å satse på Space Rangers-serien igjen, eller om det er snakk om individuelle utviklere som virkelig brenner for spillet. Jeg håper førstnevnte, og mistenker nok egentlig sistnevnte (skjønt det faktum at vi snart får et nytt King’s Bounty-spill indikerer jo kanskje at 1C har skjerpet seg).

Space Rangers HD er et romspill satt til et åpent univers, der det foregår en krig mellom en gjeng hissige roboter og en allianse bestående av ulike romvesener (og mennesker). Krigen foregår i sanntid, og partene veksler på å ha overtaket.

I starten har du mer enn nok med å løse oppdrag og drive handel for å tjene penger og skaffe deg bedre utstyr, men etter hvert som du blir mektigere kan du delta i kamphandlingene og faktisk spille en viktig rolle i utviklingen av krigen. Spillet er inspirert av alt fra teksteventyr til romhandelsspill ala Elite, og byr på en skikkelig vanedannende opplevelse som anbefales varmt.

3 kommentarer om “Space Rangers HD får faktisk fortsatt oppdateringer”

  1. Faktisk var den din anbefaling av dette spelet i si tid som fekk meg til å følge arbeidet ditt med argusauger. I tilfelle ei liknande anbefaling skulle dukke opp. :)

    Svar
    • Hehe, kult. Vet ikke om jeg tør spørre om jeg har klart å innfri de forhåpningene, men det lover jo godt at du fortsatt er her. :)

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.