Flight of the Amazon Queen slippes i ny versjon

Det populære nittitallseventyret slippes i jubileumsutgave, med modernisert grensesnitt og mye bonusmateriale.

Eventyrspillet Flight of the Amazon Queen fra 1995 regnes kanskje ikke som en klassiker på linje med LucasArts’ beste spill, men er et fargerikt og morsomt spill med massevis av varierte utfordringer. Spillet følger piloten Joe King, som krasjlander i Amazonas-jungelen der en ond og gal professor vil forvandle de lokale amasonekrigerne til dinosaurer (for å ta over verden).

Den 11. mai kommer en jubileumsutgave for PC. Den slippes av MojoTouch, selskapet som allerede har laget tilsvarende jubileumsutgaver for de første Simon the Sorcerer-spillene, samt CD-ROM-bonanzaen The 7th Guest.

Som du ser brukes et filter for å oppskalere den piksellerte grafikken. Jeg er ingen fan, men man kan skru det av.
Som du ser brukes et filter for å oppskalere den piksellerte grafikken. Jeg er ingen fan, men man kan skru det av.

Samme spill, ny drakt

Flight of the Amazon Queen: 25th Anniversary Edition ser ut til å være basert på mobilversjonen av spillet. Selve eventyret er i bunn og grunn er som før, men man kan bruke et nytt, «hotspot»-basert grensesnitt om man vil det (man kan heldigvis også spille med det gamle om man liker peking og klikking i pek-og-klikk-eventyrene sine).

Nyversjonen bruker også et filter for å glatte ut grafikken, skjønt også her byr det på muligheten til å spille med ordentlig pikselgrafikk om man heller vil det – og det vil man jo, selvsagt. Ellers støttes lydspor i tre formater: MT-32, General MIDI og AdLib. Dette er versjonen med stemmeskuespill.

Ekstramateriale inkluderer lydspor, en minidokumentar, et digitalt blad om utviklingen av spillet, samt muligheten til å laste ned originalversjonen gratis. Nå må jeg jo selvsagt bruke anledningen til å påpeke at man allerede kan laste ned originalversjonen gratis, og at det slett ikke er noen dum idé å gjøre.

Utgiveren av Flight of the Amazon Queen: 25th Anniversary Edition har også en annen relansering på gang. Samme dag slipper de nemlig Simon the Sorcerer 3D på Steam. Jeg tror ikke jeg vil si noe mer om den saken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.