Tre gamle Access Software-spill har blitt relansert

GOG har fått Amazon: Guardians of Eden, Countdown og Echelon.

Access Software er nok mest kjent for golfspillene i Links-serien og eventyrspillene om detektiven Tex Murphy. Men de skapte også rikelig med andre spill, og nå har tre av deres mer obskure titler blitt relansert på GOG. Disse er eventyrspillene Amazon: Guardians of Eden og Countdown, samt den futuristiske flysimulatoren Echelon.

Interaktive filmer?

Jeg skal innrømme at jeg aldri helt falt for verken Amazon eller Countdown.
Jeg skal innrømme at jeg aldri helt falt for verken Amazon eller Countdown.

Både Countdown og Amazon er pek-og-klikk-eventyr som benytter seg tungt av digitalisert grafikk, og ble av flere beskrevet som interaktive filmer da de opprinnelig kom. De ble imidlertid lansert før CD-ROM ble en greie, så de bruker stort sett fotografier og ikke ekte video. Morsomt nok har de digitalisert lyd, som man faktisk kan høre via PC-speakeren om man ikke har lydkort.

Hvor godt de har tålt tidens tann er et annet spørsmål. Amazon fikk i alle fall temmelig hard medfart i den artige Saturday Crapshoot-serien til PC Gamer.

Echelon er noe ganske annerledes, nemlig en futuristisk flysimulator med klassisk «wireframe»-grafikk. Spillet kom opprinnelig i 1987, mens PC-versjonen (som er den vi finner på GOG) kom i 1988.

Relanseringene kommer via Big Finish Games, spillstudioet til restene av gjengen fra Access Software. Vi får håpe de fortsetter å relansere spill fra Access-biblioteket; hva med en samlepakke som har Beach Head-spillene og Raid over Moscow, eller en pakke med de tre Leaderboard Golf-spillene på Commodore 64?

Utvikleren jobber forøvrig også med en nyversjon av Tex Murphy-klassikeren The Pandora Directive.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.