Husker du Jill of the Jungle?

I ukens episode av cd SPILL får vi høre om Epic Megagames’ første plattformspill.

Epic Games er i dag en av de mest omtalte aktørene i spillindustrien, takket være sin anerkjente Unreal-motor, enorme suksess med Fortnite, kontroversielle strategi rundt Epic Games Store og evinnelige krangling med Apple. Men før alt dette hadde de suksess på Shareware-arenaen, med titler som One Must Fall, Jazz Jackrabbit og Jill of the Jungle.

Det er kanskje ikke Mario, akkurat.
Jill of the Jungle.

Spretten dame

Jill of the Jungle er en plattformspilltrilogi der du spiller amasonekrigeren Jill som må hoppe og sprette seg gjennom store, skrollende miljøer fulle av fiender. Nøyaktig hvorfor virker som et åpent spørsmål, men siden det fortsatt ikke var så voldsomt vanlig med plattformspill på PC da Jill-spillene dukket opp i 1992, var det kanskje ikke så viktig heller.

Den lettkledde krigeren kan blant annet forvandle seg til flere ulike typer dyr, for å lettere komme seg forbi hindringene hun møter. Men er dette nok til å gjøre spillet til en minneverdig opplevelse? Hør hva Erik André og Sigve fra cd SPILL mener her:

Jill of the Jungle-spillene ble programmert og designet av Epic-grunnleggeren Tim Sweeney. Han hadde allerede hatt suksess med ZZT-spillene, som han utviklet på egenhånd, men med Jill of the Jungle måtte han ha hjelp med grafikk og lyd. Om du kunne tenke deg å teste Jill of the Jungle-spillene, er de tiljengelig gratis på GOG.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.