Frister det med et JRPG-spill for Commodore 64?

Briley Witch Chronicles har endelig blitt lansert.

Commodore 64 var aldri særlig populær i Japan, og med unntak av de aller første årene av maskinens levetid, der det nå legendariske utviklerstudioet HAL Laboratory lagde en del Commodore 64-spill, fikk den aldri de japanske utgivernes støtte i særlig grad. Så mens plattformen var med å forme den vestlige rollespillsjangeren, fikk den få (om noen) JRPG-spill.

Alle skjermbildene bruker CRT-filter.
Alle skjermbildene bruker CRT-filter.

Briley Witch Chronicles

Men om du har veldig lyst til å spille et rollespill i tradisjonell, japansk stil på Commodore 64, kan du nå kjøpe Briley Witch Chronicles fra Sarah Jane Avory. Dette spillet har vært under utvikling i en god stund, men nå er det altså ferdig og til salgs på Itch.io.

Spillet følger altså Briley, som må lære seg heksekunster for å overleve når hun plutselig befinner seg i den mystiske landsbyen Maepole. Her utfordres hun av en mektig familie som hater hekser, og det er selvsagt også større problemer på gang i den mørke skogen som omkranser landsbyen. Avory anslår selv at spillet vil ta over 16 timer å fullføre.

Merk at hvis du planlegger å spille spillet på ekte maskinvare må du ha ekstrautstyr, da det kun er ute i .crt-format (elektronisk kassett), og ikke kan overføres til disketter. Spillet er naturligvis kompatibelt med emulatorer, samt TheC64-modellene. Det selges enn så lenge ikke i fysisk utgave.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.