Utforsk Commodore 64 med podcasten Spæll

Hva husker du best fra denne legendariske plattformen?

Commodore 64 er en av åttitallets viktigste spillplattformer. Den tok over stafettpinnen etter det store konsollkrasjet, og her i Europa var den en av markedslederne frem til starten av nittitallet. I dag huskes den ofte best for action- og arkadespill, men den var også et av fødestedene for den typen spill som senere ble forbundet med PC-spilling.

I Maniac Mansion styrer du en peker, i stedet for figuren selv, og velger verb fra bunnen av skjermen som du kan bruke i skjermbildet over.
Maniac Mansion på Commodore 64.

Selv noe så uløselig knyttet til PC-ens gullalder som Lucasfilm Games’ pek-og-klikk-eventyrspill fikk sin fødsel på Commodore 64.

Dypdykk i Commodore 64-historien

Derfor er det gøy at podcasten Spæll har tatt et lite dypdykk i Commodore 64 som spillplattform. Siden verken Håkon eller Adrian har allverdens med erfaring, har de fått med seg Ketil Espenæs fra Rad Crew og Retro Crew, og Kristian Tjessem fra RageQuit, LOLbua og live-showet C64@Ball for å diskutere maskinen.

Vi får høre om alt fra historien bak Commodore til maskinens innmat, og selvsagt trekkes også favorittspillene frem. Her kan du høre podcasten:

Vi har forøvrig rikelig med Commodore 64-stoff her på berget, og i motsetning til Kristian Tjessem er vi ganske begeistret for TheC64. :)

Følg gjerne Spæll på Facebook eller Twitter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.