En liten haug nye retrospill på GOG

Soccer Kid, Hammer of the Gods, O.D.T. og flere andre spill har dukket opp på spillbutikken.

GOG har fått en haug av nye retrospill, som de har annonsert i en kortfattet samlepost der utgivelsene kombineres med nyheten om et salg. Det virker med andre ord ikke som de bryr seg så voldsomt om spillene de har lansert, men hvem vet – kanskje noen av dere finner noe interessant her?

Hammer of the Gods.
Hammer of the Gods.

For meg er det kanskje Hammer of the Gods fra Holistic Design som virker mest spennende. Det er et turbasert fantasy-strategispill satt til en verden inspirert av norrøn mytologi, som kan beskrives som en slags kombinasjon av Civilization og Heroes of Might & Magic. Mye kult i én setning, der altså.

Varierte greier fra Piko Interactive

Resten av spillene kommer via Piko Interactive, og inkluderer spill fra en rekke ulike utgivere. Her er blant annet O.D.T. Escape … Or Die Trying, som opprinnelig ble lansert av Sony-eide Psygnosis (også i nyhetene nå nylig), et tredjepersons actioneventyr med magi og det hele. Mon tro hvilke andre Psygnosis-spill Piko har fått fatt i rettighetene til?

Jim Power: The Lost Dimension.
Jim Power: The Lost Dimension.

Så har vi plattformspillet Soccer Kid, actionspillene Switchblade og Jim Power, og puslespillet Head over Heels. Alle disse er ute på Steam allerede. Jim Power er interessant, fordi det inkluderer flere versjoner av originalspillet (ikke bare PC-versjonen, som er vanlig med Piko).

Head over Heels er forøvrig ikke originalutgivelsen fra åttitallet, men Retrospecs gratisversjon fra tidlig på totusentallet. Denne uoffisielle nyversjonen ble opprinnelig lansert som «freeware», men Piko har tydeligvis fått fatt i rettighetene og gjort den til et kommersielt spill. Litt «bob, bob …» spør du meg, spesielt siden prisen er rimelig høy.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.