Noe er råttent i de dødes rike

cd SPILL prøver å komme til bunns i hva, når de utforsker legendariske Grim Fandango.

LucasArts lagde noen av tidenes beste historiedrevne spill, og var kongen av eventyrspillsjangeren på nittitallet. Grim Fandango var deres siste hurra i sjangeren (Escape from Monkey Island ser vi bort fra), og på tross av et tungrodd kontrollsystem (som har blitt fikset i nyutgaven fra 2016) regnes det fortsatt som en av tiårets største klassikere.

Originale Grim Fandango. Jeg vil nok heller anbefale nyversjonen.
Originale Grim Fandango. Jeg vil nok heller anbefale nyversjonen.

En siste reise

Handlingen finner sted i en underverden inspirert av mellomamerikanske tradisjoner og film noir, og du spiller Manuel Calavera. Han er en av mange menn med ljå, som henter sjelene til nylig avdøde og hjelper dem videre. Problemet er bare at det virker som noe er galt med systemene som avgjør hvem som skal hvor, og gradvis avdekker han en konspirasjon i de dødes rike.

For å diskutere det episke eventyret har Sigve og Erik André fra cd SPILL fått med seg Alexander Espeseth og Einar Johan Trøan Sømåen. Passende nok for et spill av denne karakteren er også podcastepisoden ganske episk; den varer i nesten to timer. Her kan du høre den:

Grim Fandango var LucasArts’ nest siste egenproduserte eventyrspill. Men hva var det første? Jo, et i dag ganske ukjent eventyr basert på filmen Labyrinth, som ble utviklet i samarbeid med selveste Douglas Adams. Vi har et stort tilbakeblikk på spillet, og vi har også et tilbakeblikk på Maniac Mansion, samt en svær artikkel om hvordan det spillet ble skapt.

Ah, og vi kommer selvsagt ikke unna The Secret of Monkey Island. Det har vi også et tilbakeblikk på. Ellers kan du jo høre meg og cd SPILL snakke om Zak McKracken and the Alien Mindbenders.

PS: Visste du at du kan spille Grim Fandango i ekte «widescreen»-oppløsning?

En kommentar om “Noe er råttent i de dødes rike”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.