TheA500 Mini har blitt lansert

Mini-Amiga med 25 innebygde spill.

Dette er lanseringsdatoen for TheA500 Mini i Norge. Den ser ikke ut til å ha blitt rullet ut i alt av butikker, så det kan nok være smart å sjekke tilgjengeligheten på nettet, samt eventuelt velge klikk og hent siden det ikke er sikkert at den faktisk er i hyllene selv om en butikk har fått den inn. Selv fikk jeg fatt i min hos Elkjøp på Sørlandsparken.

TheA500 Mini en mini-replika av Amiga 500 med 25 innebygde Amiga-spill, som kobles rett opp til TV-en. Med i pakken får du en USB-kontroller i Amiga CD32-stil og en mus laget i samme stil som en klassisk Amiga-mus. Du får ikke noen strømadapter med i pakken, så forhåpentligvis har du en egen (med USB-A-port).

Om du planlegger flerspiller, trenger du ikke å kjøpe en ekstra håndkontroller. De vanligste kontrollerne støttes, og det gjør også joysticken som fulgte med TheC64. Her er de innebygde spillene:

I tillegg kan du laste ned WHDLoad-installerte spill fra nettet, og bruke disse med TheA500 Mini. Da må du innom det offisielle nettstedet, og laste ned en egen WHDLoad-pakke. Der finner du også et bonusspill, den polske førstepersonsskyteren Citadel (et veldig merkelig valg, men okay). Det ser ut som planen er å legge ut flere bonusspill etter hvert.

Merk at det ikke er mulig å laste ned spill eller andre programmer i ADF-format. Systemet kommer heller ikke med offisiell støtte for Workbench. Begge disse tingene er store mangler i mine øyne, men det er jo lov å håpe at senere oppdateringer legger til ekstra funksjonalitet. Forgjengeren, TheC64, fikk en haug av oppdateringer som har rettet svært mange av de opprinnelige svakhetene.

Her er et greit sted å finne WHDLoad-spill. Jeg satser selvsagt på at du eier originalversjonene av alt du laster ned (kremt!). Uheldigvis er ikke alle Amiga-spill tilgjengelige i WHDLoad-utgaver, men det er jo lov å håpe at lanseringen av TheA500 Mini gir WHDLoad-miljøet ny giv. Mange demoscene-produksjoner kan også lastes ned.

Jeg har ikke fått testet systemet enda, men regner med å ha noen ord å si om det etter hvert.

2 kommentarer om “TheA500 Mini har blitt lansert”

  1. Kult! Gleder meg til å høre hva du mener om denne. Den er ikke så aktuell for meg før den støtter digitale floppyer. Lurer også på om den kan boote fra medbrakt virtuell harddisk…

    Svar
  2. Om jeg husker rett fra et intervju med skaperne i The Retro Hour-podcasten så er ADF-støtte en prioritert ting å få med i en kommende oppdatering. Så det virker som en kan regne med at det kommer.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.