Nittitallsskyteren Chasm: The Rift relanseres

GOG-veteranene i SNEG har gravd i arkivene igjen.

Husker du Chasm: The Rift? Jeg har bare vage minner fra dette førstepersons skytespillet, og det virker som det fikk en ganske blandet mottakelse da det kom i 1997. Men hvis du ikke bare husker spillet, men også har lyst til å spille det (igjen), kan du jo glede deg over at retroutgiveren SNEG vil slippe det på Steam og sikkert også GOG i oktober.

Urk!
Urk!

Skyt horder av monstre

Kort sagt er dette et skytespill i klassisk stil, der du må plaffe ned horder av groteske mutanter som truer med å ødelegge kloden. Grafisk minner det om Quake, men miljøene er ikke i «ordentlig» 3D. Fiendene er imidlertid ganske detaljerte, og det er mulig å for eksempel skyte av dem armer og bein uten at de stopper sine angrep.

Ellers loves vi et redigeringsverktøy som lar oss designe egne brett. Det er ikke kjent om gratisekspansjonen spillet fikk etter lansering er inkludert, men noe annet ville jo vært rart.

Chasm: The Rift ble skapt av ukrainske Action Forms, som senere kom til å stå for de tre første spillene i Trespasser-serien. Ganske mange år etter skapte de Cryostasis: Sleep of Reason, som etter min mening er en skjult perle. Det er ikke utenkelig at mottakelsen spillet opprinnelig fikk ble farget av at det kom etter Quake og ikke hadde en like avansert 3D-motor, noe som neppe påvirker hvordan det oppleves å spille i dag.

SNEG, som blant annet består av veteraner fra nettbutikken som tidligere het Good Old Games, har tidligere utgitt en rekke Dungeons & Dragons-rollespill, inkludert Gold Box-spillene, på Steam. De har også relansert Witchaven-spillene og stått for en forbedret utgave av kultklassikeren Blade of Darkness.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.