Atari Vault fjernes fra markedet

Skal erstattes av Atari 50, som har et helt annet spillutvalg.

Samlepakken Atari 50 skal lanseres på ulike plattformer i morgen, og den ser faktisk temmelig solid ut, med over 100 spill som inkluderer alt fra arkadeklassikere til spill for Atari Jaguar. I tillegg har den flere helt nye spill, basert på klassiske Atari-titler.

Arkade-spillet Destroyer.
Arkade-spillet Destroyer. Dette er i Atari Vault-ekspansjonen, men ikke i Atari 50.

Medaljen har imidlertid en litt trist bakside, nemlig at samlepakken Atari Vault vil fjernes fra markedet. Denne har hundre spill, der flesteparten er fra Atari 2600, men det er også noen arkadespill i blandingen. I tillegg finnes en ekspansjon med femti ekstra spill, inkludert arkadespill, flere spill for Atari 5200 og en rekke prototyper og andre spesialutgivelser for 2600.

Det er naturligvis ganske mange spill i Atari Vault og tilleggspakken som ikke får plass i Atari 50, og når Atari Vault fjernes mister man også muligheten til å kjøpe disse spillene. På Steam finner du en liste over spillene som ikke lenger vil være tilgjengelige.

Enn så lenge er Atari Vault og tilleggspakken fortsatt tilgjengelig, men det spørs hvor lenge det varer. Det er ikke utenkelig at Atari 50 vil utvides med flere spill senere, for eksempel gjennom ekspansjonspakker. Men det er likevel litt trist at de to produktene ikke kan leve side om side, all den tid de faktisk er ganske forskjellige.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.