Årets spill – 1992

Bli med cd SPILL 30 år tilbake i tid, for å kåre det beste spillet fra 1992.

Årets siste episode av retrospillpodcasten cd SPILL er her, og denne gangen skal Sigve og Erik André reise tilbake til det som var en gullalder for spill og kåre det beste dataspillet fra 1992. De slipper heldigvis å gjøre det helt alene, for de har også fått bidrag fra en rekke tidligere gjester.

Klassikere i lange baner

1992 fikk skremmende mange gode spillutgivelser. Vi fikk skyte nazister i Wolfenstein 3D og lure dem trill rundt i Indiana Jones and the Fate of Atlantis, vi måtte flykte fra monstre i Alone in the Dark, skape vårt eget rom-epos i Star Control 2 og kjempe om makten på Arrakis i både Dune og Dune 2.

Selv har jeg skrevet et stort tilbakeblikk på det jeg mener er et av de beste spillene fra 1992, Ultima Underworld, og jeg kan heller ikke glemme Ultima-seriens mer tradisjonelle høydepunkt, Ultima VII: The Black Gate. Men jeg kan røpe at ingen av disse spillene til syvende og sist får min stemme.

Mens du lytter til podcasten kan du jo prøve å finne din egen 1992-favoritt – gi gjerne lyd fra deg i kommentarfeltet. Her er cd SPILLs kåring:

Med det er det vel bare å ønske cd SPILL en god juleferie, og begynne å glede oss til neste sesong med nostalgisk spillprat sparkes igang.

En kommentar om “Årets spill – 1992”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.