Mange nye 8-bit-spill på Steam

Percy the Potty Pigeon! Eskimo Eddie! The Way of the Tiger! Krakout! Jack the Nipper II! Og mer!

Pixel Games UK fortsetter å relansere spill fra 8-bit-datamaskinene på Steam. Det er ingen av spillene som virkelig stikker seg ut for min del, men som vanlig med slike relanseringer er det jo alltid noen som har gode minner fra individuelle spill uansett hvor kjente de var. Så vi kjører en liten oppsummering av nylanserte og kommende Pixel-utgivelser.

Når jeg spesifiserer plattformer for disse spillene betyr det ikke nødvendigvis alle plattformene spillene opprinnelig kom til, men hvilke versjoner som er inkludert om du kjøper dem på Steam. Alle spillene er emulerte, og du kan du lagre og laste inn igjen spillfremgangen når du vil, konfigurere kontrollene selv og velge mellom diverse måter å vise grafikken på.

Eskimo Eddie. Advokatene til Nintendo visste kanskje ikke at det fantes et spillmarked i England.
Eskimo Eddie. Advokatene til Nintendo visste kanskje ikke at det fantes et spillmarked i England.

Tre, to, en…

Mutant Monty for Commodore 64, Amstrad CPC og ZX Spectrum er et surrealistisk samle-ting-spill opprinnelig lansert i 1984. Det ser ut som et plattformspill på skjermbildene, fordi alle figurene sees fra siden, men det bruker egentlig et slags ovenfra-perspektiv.

Eskimo Eddie for Commodore 64 og ZX Spectrum (også det fra 1984) er egentlig tre spill i ett. Jeg ser et Donkey Kong-aktig plattformbrett, et Petch-aktig «dytt blokkene og skvis fiendene»-brett og noe jeg ikke helt kan identifisere. Dere får ta det dere får!

The Way of the Tiger for Amstrad CPC og ZX Spectrum fra 1986 er et sideskrollende ninja-/slåssespill. Merkelig nok er oppfølgeren, Avenger (for Commodore 64, Amstrad CPC og ZX Spectrum), en helt annen type spill. Der er det snakk om et actioneventyr med ovenfra-og-ned-perspektiv, som ved første øyekast ser ut til å hente inspirasjon fra Gauntlet.

Som du ser i dette skjermbildet fra Percy the Potty Pigeon, var bilene mye mer firkantet før.
Som du ser i dette skjermbildet fra Percy the Potty Pigeon, var bilene mye mer firkantet før.

Percy the Potty Pigeon fra 1984 er litt merkelig, siden det ser ut som de inkluderte versjonene (for Commodore 64 og ZX Spectrum) kunne vært to helt forskjellige spill. I begge spiller du en due som kan legge egg for å bombe ting(!), men Commodore 64-versjonen er en sideskrollende affære mens Spectrum-utgaven flipper mellom skjermer.

Metabolis for Commodore 64 og ZX Spectrum (fra 1985) beskrives som et surrealistisk plattformspill der du spiller en fugl. Det ser ganske rart ut.

Så har vi noen spill som er på vei, alle markert for utgivelse i løpet av februar. Jeg tar dem like godt med her, så er vi ferdige med det.

Jack the Nipper II for C64, CPC og Spectrum er et plattformspill der du spiller en veldig rampete baby. Også her er det ganske store forskjeller på versjonene.

Krakout tror jeg har et ganske godt rykte.
Krakout tror jeg har et ganske godt rykte.

Krakout (C64, CPC, Spectrum) er en Breakout/Arkanoid-inspirert sak der du må fjerne alle brikkene på hvert spillbrett for å komme videre, men i motsetning til inspirasjonskilden(e) er spillbrettet her flippet på siden.

Tour de Force (CPC og Spectrum) er et sideskrollende syklespill, av alle ting. The Final Matrix for sammeplattformer er et isometrisk actioneventyr der du må utforske store miljøer og kverke fiendene du møter der.

Som noen av dere kanskje legger merke til, er en stor del av disse utgivelsene signert Gremlin Graphics, eller Gremlin Interactive som de senere kalte seg. Supercars neste?

Uh, og Pixel Games UK har også relansert Buggy. Det kom i 1998, og er et radiobilracingspill for PlayStation. Ikke akkurat 8-bit, men vi får ta det med.

En kommentar om “Mange nye 8-bit-spill på Steam”

  1. Krakout *har* et ganske godt rykte, det er et glimrende breakout-spill med flere spillmoduser. Og et catchy soundtrack av Ben Daglish som det ikke går an å være i dårlig humør når man hører

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.