Atari kjøper retroekspertene i Night Dive Studios

Studioet bak den kommende System Shock-nyversjonen havner i Ataris eie.

Atari har åpnet pengeboken flere ganger i den siste tiden, blant annet for å kjøpe nettstedet Mobygames og en haug av spillrettigheter fra den gamle arkadeprodusenten Stern. Nå har de blitt enige med den uavhengige utgiveren og utvikleren Night Dive Studios om å kjøpe selskapet.

Nye System Shock.
Nye System Shock.

Night Dive Studios har spesialisert seg på å modernisere eldre spill. De har blant annet en egenprodusert spillmotor som er spesialdesignet for å kjøre klassiske førstepersonsskytere fra nittitallet, og har allerede samarbeidet med Atari om å relansere en versjon av Blood som kjører på denne motoren.

Ellers er de mest kjent som utvikleren av den kommende System Shock-nyversjonen, et prosjekt som har hatt sine problemer i årenes løp, men begynner å nærme seg ferdigstillelse nå. Den skal etter planen lanseres den 30. mai.

«Med dette oppkjøpet vil Atari berike sitt store bibliotek av intellektuelle eiendommer, få anledning til å bruke Night Dives teknologi og benytte seg av Night Dives utgiverkapasitet for å støtte selskapets retrofokuserte vekststrategi,» heter det i en pressemelding om kjøpet.

Atari betaler til millioner dollar (halvparten i penger og halvparten i aksjer) for Night Dive, og avhengig av hvordan studioet gjør det i de neste tre årene ligger det an til at aksjonærene kan få opp mot ti millioner til. Det er forventet at oppkjøpet skal fullføres i april.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.