Flashback-inspirerte Lunark er ute nå

Lekker piksel-action i dette nye indie-spillet for PC og konsoll.

Hvis du har spilt nittitallsklassikeren Flashback, trenger du ikke mange sekundene med spillvideo fra nylanserte Lunark for å se hvor det har hentet inspirasjonen sin fra. Ikke bare ser figuranimasjonene nesten helt like ut, men spillet har små videosekvenser med åpenbare Flashback-paraleller.

Pen pikselgrafikk.
Pen pikselgrafikk.

Samtidig er det også åpenbart at indie-utvikleren bak Lunark har lagt sin egen sjel i arbeidet, og spillets piksellerte grafikk er ganske annerledes den i Flashback.

Hvis du ikke har spilt nittitallsklassikeren Flashback, eller beslektede spill som Another World og Prince of Persia, har denne artikkelen neppe fortalt deg særlig mye. Så: Lunark er et historiedrevet action-/plattformspill sett fra siden, der du ikke styrer en typisk plattformhelt, men en person med relativt troverdige egenskaper. Dette må du ta hensyn til når du navigerer brettene.

Du skjønner hvordan det fungerer ved å ta en titt på traileren under. Men spillet er i alle fall ute nå, for PC, Switch, PlayStation 4/5 og Xbox One/X|S. Hvis din hovedplattform er en Commodore 64 eller Spectrum Next må du tilsynelatende vente litt til.

Flashback 2 er forresten også på vei, selv om det er lenge siden jeg har hørt noe fra det spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.