Rapport fra Kristiansand Pinball Open 2023

Podcasten Spæll har dekket det heftige arrangementet.

Kristiansand Pinball Open med Norgesmesterskap gikk av stabelen forrige helg. Jeg var med de to første kveldene (av fire), og storkoste meg – selv om resultatene ærlig talt ble ganske elendige. En annen som var der er Håkon Puntervold fra podcasten Spæll, og den ene kvelden tok han med seg mikrofonen for å prate med både arrangører og deltakere.

Messeområdet. Foto: Simen Dørum.
Messeområdet. Foto: Simen Dørum.

Intervjuobjektene inkluderer Daniel Hedblom og Simen Dørum fra arrangør Kristiansand Arkade og Flipperspillforening, nybakt Norgesmester Per Sindre Larsen og Claes Wikner, som kom fra Göteborg.

Vi får også høre fra tidligere verdensmester i kvinneklassen, Helena Walter Higgins, og mannen hennes Adam Higgins, som tok turen helt fra Stockholm for å delta. Helena var med å bygge opp flipperspillmiljøet i Sverige, og forteller mye om sin historie med denne hobbyen.

Bli med inn i turneringen

Vinner av Main-turneringen, Frank Nilsen, mottar premien fra arrangør Daniel Hedblom.
Vinner av Main-turneringen, Frank Nilsen, mottar premien fra arrangør Daniel Hedblom. Foto: Simen Dørum.

I tillegg blir det rikelig med stemningsrapporter og opptak fra turneringen, og forhåpentligvis får du et såpass godt inntrykk av det hele at du velger å ta turen neste gang det arrangeres noe slikt her til lands. Denne typen mesterskap er kanskje ikke den ideelle introduksjonen til selve flipperspillene, da disse er stilt inn for å være så vanskelige som mulig for å hindre folk i å spille i evigheter.

Men som en sosial event rundt en herlig hobby er det ideelt (om jeg skal dømme etter denne turneringen, i alle fall).

For min egen del vil jeg bare si at dette var en heftig opplevelse. At en turnering av dette formatet – cirka 40 maskiner – skulle bli arrangert 20 minutter fra stuedøren min hadde jeg aldri sett for meg, og jeg er utrolig glad for å ha fått med meg det her. Jeg er dessuten skikkelig imponert over hva arrangørene fikk til, og krysser fingre og tær for at de gjentar bedriften til neste år.

Her kan du høre episoden:

Les også mitt intervju med arrangør Daniel Hedblom fra noen uker tilbake.

En kommentar om “Rapport fra Kristiansand Pinball Open 2023”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.