Vil du være så snill å lytte til denne podcasten?

Spæll tar turen til Rapture, og det første BioShock-spillet.

Det er ikke bare Homer Simpson som har tenkt at livet måtte være mye bedre under vann. En viss Andrew Ryan anla en hel by nede i dypet, men ting gikk ikke helt etter planen, og innen vi ble sluppet løs i byen hadde den utviklet seg til et slags postapokalyptisk mareritt.

Blir du med til Rapture?

Nå er det Spæll sin tur til å besøke undervannsbyen Rapture. Adrian har for anledningen pakket med seg et par kjenninger av Spillhistorie – Erik André Mamen fra cd SPILL og Terje Høiback fra Spillegal – og nå skal de dykke ned i dypet og finne ut om BioShock var så revolusjonerende som vi husker, og hvordan spillet har tålt tidens tann.

Turen til Rapture er forøvrig ganske tidsriktig. BioShock er det som typisk kalles en «immersive sim», altså et spill som typisk finner sted i relativt åpne miljøer med dynamiske elementer og gir deg stor frihet og mange verktøy til å løse situasjonene som du vil. Sjangerens røtter går tilbake til nittitallet, med Ultima Underworld og System Shock, og sistnevnte har nylig fått en nyversjon.

Her er episoden:

En kommentar om “Vil du være så snill å lytte til denne podcasten?”

  1. Altids en glede å høre podcasten deres;-) har ikke spilt bioshock, men har spilt system shock og ultima underworld som kan regnes som forløperne til bioshock. Har sett playthrough på YouTube av bioshock, og det så veldig bra ut.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.