Beinhard krig i Gears of War

Podcasten Spæll tar for seg en av de store klassikerne fra Xbox 360.

Xbox-legenden Gears of War er ikke det jeg typisk ville tenkt på som et retrospill, men det er faktisk like gammel nå som Amiga-slageren It Came from the Desert var da Gears kom ut. Dette beintøffe actionspillet kom altså i 2006, og var (frem til det fikk seg en PC-versjon, i alle fall) en av de virkelig store eksklusive titlene på Xbox 360.

Action i en postapokalyptisk slagmark

Gears of War finner sted på en planet nærmest fullstendig ødelagt av krig, der situasjonen ikke akkurat blir bedre når en gjeng monsteraktige drittsekker graver seg opp fra undergrunnen og gir seg i kast med å utrydde restene av menneskeheten.

Spillet er et tredjepersons actionspill der vi følger de hardbarkede spesialistsoldatene Marcus Fenix, Augustus Cole og Damon Baird i deres kamp mot hordene av fiender. Det var med å popularisere «over skulderen»-kameravinkelen og fokuset på dekning, og hadde også lokal samarbeidsmodus for to, via delt skjerm (det var slik jeg spilte gjennom det i sin tid).

For å prate om Gears of War har Adrian fra Spæll fått med seg Ralf William Nummelin. Håkon er ikke med denne gangen, men om du får abstinenser kan du jo høre cd SPILLs nyeste episode, der han er gjest. Her er episoden om Gears of War:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.