Islands of the Caliph er et nytt rollespill i retrostil

Utforsk en stor, åpen verden inspirert av arabisk mytologi.

Få dager etter at vi skrev om gratis-spillet Moonring har et nytt rollespill med tydelig retropreg dukket opp, nemlig Islands of the Caliph. Dette er et åpen verden-spill med førstepersons utforsking, som bruker et brettspillinspirert bevegelsessystem der du hopper fra rute til rute i spillverdenen.

Antar det er spillet som har funnet en fil, og ikke spillkarakteren.
Antar det er spillet som har funnet en fil, og ikke spillkarakteren.

Utvikleren selv trekker frem spill som Might & Magic, Questron og Alternate Reality (en skjult perle jeg få tatt et dypdykk i snart) som inspirasjonskilder. I tillegg er spillet inspirert av folketro fra arabiske og afrikanske land, og islamsk tradisjon. Fint med litt alternativer til fantasy inspirert av den europeiske middelalderen sett med amerikanske øyne.

Islands of the Caliph er som nevnt et åpen verden-spill, med en kombinasjon av hovedoppdrag og sideoppdrag der du starter på bar bakke og selv må finne de relevante oppdragene. Du kan ta ulike valg underveis, som påvirker hvordan det hele slutter.

Spillet er lansert på Steam, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.