Retrogamingpappa forbereder seg mentalt på å se Fallout-serien

Han er ikke kjempeoptimistisk.

Retrrogamingpappa er glad i spillserien Fallout. Eller egentlig ikke. Retrogamingpappa er glad i det første og andre Fallout-spillet. De påfølgende spillene som var litt mer åpen verden og Playstation-aktig fenget egentlig aldri. Det var noe med stemningen, humoren og det isometriske universet som virkelig tok tak.

Fallout. Spillet, ikke TV-serien.
Fallout. Spillet, ikke TV-serien.

Forholdet til Fallout startet ganske overaskende med at det første spillet lå i en billigkasse på Rema en god del år etter første utgivelse. Og uten å ha hørt om spillet, var det perfekt match umiddelbart etter introen var vist. Oppfølgeren, Fallout 2, var i mine øyne like bra, og fallhøyden ble nå så stor at Fallout Tactics bare splintret mitt engasjement for serien. Lange år fulgte og ryktene om et nytt Fallout-spill tente på nytt en liten gnist. Men deretter startet nedturen som bare aldri tok slutt. I etterkant har jeg også lært av Retropodden at Wasteland var den spirituelle forløperen til Fallout-serien. Det er et spill jeg har null forhold til, så det forbigår vi bare i stillhet.

Så etter lange vanskelig år fylt av hverdag og triste ting som barnehageforeldremøter og ormekur, dukket plutselig et nytt rykte opp på internett. Fallout skal blir TV-serie! Umiddelbart ble Retrogamingpappa nesten glad, og et svakt håp om lykke dukket på nytt opp. Serien kommer på Amazon Prime.

Amazon Prime. Shit. Det kan bety to ting. Det kan enten bli skikkelig bra, slik som The Boys. En av de beste TV-serier som noen gang er laget. Nei, ikke bedre enn de første sesongene av Community eller Band of Brothers, men tett opp under.

Fallout.
Fallout.

Eller, så blir dette trist som den diktboka til Ari. Amazon Prime har ødelagt min bokhelt Jack Ryan med å gjøre han til alt han ikke er i den drittserien som de krystet ut for noen år siden. Deretter har de også ødelagt Wheel of Time-serien for ganske mange fans fra hele verden. Og størst krise av alt kom da den tidligere bokhandleren kjøpte rettighetene, ikke til Ringenes Herre eller Silmarillion, men APPENDIKSET til Ringenes Herre. De betalte 250 millioner Dollar for APPENDIKSET til boka. Da serien kom ut gråt Retrogamingpappa i smug hver gang han gikk på do. Rettelse: alene på do.

Kontroll på forventningene

Så hva skjer nå? Retrogamingpappa må belage seg på at dette blir en smørje av en suppe kokt på tørket eselpiss og sildeolje. Da vil ikke nedturen bli like hard. Det kan være at det går bra. Det er jo basert på tidligere eksempler 25% sjanse for at de klarer det. Men det betyr også at det er 75% mulighet for at de ikke gjør det. La oss forberede oss på det siste og håpe på det første.

Fallout igjen.
Fallout igjen.

La oss også håpe at de klarer å finne den rette stemningen. At vi virkelig ser fargekontrastene når de forlater hvelvet og går ut i den ødelagte verden. La det ikke være noen logiske brister på hvordan de overlevde 200 år der inne. La oss se eksempler på vann, strøm og matforsyning som later til å fungere uten for mange logiske brister. La oss få skikkelig mørk humor levert av dyktige skuespillere. La det være en gjennomført verden som ser bra ut. Og la det være en god historie i bunn som holder vann!

Det skal også nevnes av serien er laget av Jonathan Nolan, han hadde jo noe på gang med Westworld. Men mer om det i en annen rant. Broren hans, Christopher, klarte jo å reboote Batman-serien. Den likte vi jo.

12. april kommer Fallout til Amazon Prime. Det er som det er, og det blir som det blir.

Amazon Games gir ut to gratis Fallout-spill dersom du har abonnement, Fallout 2 og Fallout Tactics: Brotherhood of Steel. Gå inn og hent de i dag, de blir snart borte. Jeg tror de blir lagt til GOG-biblioteket ditt?

Lurer du forresten på hvordan Fallout fikk navnet sitt, så er det godt dekket her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.