Lekre Roguecraft slippes digitalt på mandag

Amiga-spillet fra norske Badger Punch Games blir endelig tilgjengelig via nedlasting.

Roguecraft er et lekkert «roguelike»-spill for Amiga, utviklet av norske Badger Punch Games. Spillet ble sluppet i fysisk boks i sommer, og utgiver Thalamus postet nylig på Bluesky at det ble deres mest suksessrike retrolansering så langt. Nå har de kunngjort at den nedlastbare utgaven skal slippes mandag 2. september, altså rett over helgen.

Ta den!
Ta den!

Spillet blir å finne på Itch.io, og kan spilles både på emulator og ekte Amiga-maskiner.

Jeg fikk teste Roguecraft i forbindelse med den opprinnelige lanseringen, og du kan lese mer om spillet i artikkelen min. Her er konklusjonen:

Roguecraft tar konseptet fra Rogue og forenkler det rimelig kraftig samtidig som det beholder essensen. Resultatet er et lettlært spill enhver kan plukke opp og ha det moro med. Det ser i tillegg glimrende ut og har et flott lydspor, og det er et tydelig kjærlighetsprosjekt som utviklerne har lagt mye arbeid og flid i.

Samtidig har ikke spillet den helt store dybden, og det er nok begrenset hvor lenge det holder på interessen. Dette er jo også en sjanger som bugner over av klassikere i alle former og fasonger, så konkurransen er svært høy. Derfor tenker jeg at det primært kan anbefales til dere som planlegger å spille det på en ekte Amiga-maskin for den autentiske opplevelsen. Men det er uansett et solid stykke spill, det her, og utviklerne har all grunn til å være stolte.

Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.