For Spillegal var det tirsdag

Spillegal sin tema-episode handler denne gangen om filmer basert på spill.

De første spillfilmene

Det tok ikke så mange årene før de første filmene med spill som tema dukket opp, med blant annet filmer som Tron og The Wizard allerede på åttitallet. Men det skulle ta litt lenger tid før den første filmen kom som var en direkte adapsjon av et spill. Denne æren tilfalt Super Mario Bros, og den kom først i 1992. Da hadde spillmediet som popkultur allerede eksistert i ganske mange år.

Dungeon Siege-filmen. En av de vi kanskje helst glemmer. (Bilde fra Amazon Prime)

Men så begynte og ballen å rulle, med stort sett årlige filmutgivelser av spilladapsjoner deretter. Det har blitt en del filmer å ta av etterhvert, av ymse kvalitet må det være lov å si. Filmer basert på spill har generelt et dårlig rykte, og det er nok ikke helt ufortjent.

Debutant

I Spillegal har vi såklart sett en god del av disse filmene i årenes løp, og vi lurte på hvilke vi synes det er verd å snakke om, hvilke vi faktisk liker, eller i det minste syntes er underholdende på godt eller vondt. Denne gangen er det Sindre som tar med seg meg (Terje), og to av Spillegal-samfunnets filmentusiaster: Ole Christian Rochmann kommer tilbake, mens Robert Ellefsrød debuterer som deltager i podcasten, for å snakke om hva de synes om disse filmene.

Tilbakemelding på episoden mottas gjerne på e-post hets@spillegal.no, eller i kommentarfeltet under denne artikkelen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.