Førsteinntrykk: FIFA 16 – med kvinnefotball

Ettersom jeg akkurat har skaffet meg tidlig tilgang på FIFA 16 via EA Access, fant jeg ut at jeg måtte prøve den største nyvinningen i serien dette året, nemlig kvinnefotball. Jeg tok samtidig opp en videosnutt med Twitch på Xbox One. I videoen kan dere se meg spille en hel kamp med USA mot Sverige (det norske landslaget er dessverre ikke med i år). Se videoen og førsteinntrykkene mine i den fulle artikkelen.

Ikke rare forskjellen

For å være ærlig, så merket jeg i grunnen ikke noe særlig til at jeg spilte med kvinner. Det skjer dog et par rare hendelser i løpet av kampen, som noen klønete mottak, ulogiske pasningsfeil og et svært merkelig tilbakespill til keeper. Om jeg skal tilskrive dette til kvinnefotball, vet jeg ikke. Det har tross alt skjedd rare ting i FIFA-serien før. Ellers er det muligens noen få animasjoner som er litt feminine – for eksempel løpingen. Utover det er det fint lite forskjell mellom kvinne- og herrefotball i FIFA 16.

Spillerne klarte å utføre de samme fintene, og var minst like bra (eventuelt dårlige) til å skyte. Jeg scoret selv et noe heldig mål som keeperen kanskje burde tatt, men slike ting skjer tross alt både i virkeligheten og i herreversjonen av FIFA også.

Små endringer fra tidligere versjoner

Fifa 16 - kvinner
Jeg scoret étt mål i kampen, midt i målet. Ikke verdens beste keeperprestasjon var det heller.

Sånn ellers har efaringen min så langt vært at det er langt vanskeligere å utnytte raske spillere – man er nødt til å aktivt bruke høyre analogstikke for å dytte ballen foran seg. Gjennombruddspasningene virker også å være noe endret. Ellers liker jeg den nye funksjonen der du kan holde inn RB/R1 for å slå harde pasninger langs bakken, uten at man må holde inne pasningsknappen for å lade opp pasningen. Det gjør det hele litt raskere, særlig om man ønsker å vri spillet.

Nyvinningen med berøringsfri dribling har jeg ikke helt funnet ut av ennå. Jeg har riktignok klart å låse opp en prestasjon fordi jeg visstnok kom forbi en spiller da jeg brukte denne funksjonen. Tro meg, det var ikke med hensikt. I FIFA 15 var det nemlig slik at man kunne holde inne LB/L1 for å roe ned ballen og drible mer kontrollert – noe jeg brukte å gjøre ofte. Ettersom denne knappen nå er endret til den nye driblingstypen, ser jeg ofte at rett og slett mister ballen når intensjonen min egentlig var det stikk motsatte.

Totalt sett merker jeg at det er en ny utgave av FIFA. Det vil si, små endringer og justeringer i måten spillet flyter på, blant annet flere (og bedre?) animasjoner. Det virker også som om det er større sjanse for å slå feilpasninger i vanskelige situasjoner, noe som forsåvidt er realistisk.  Det er som vanlig en evolusjon, og ikke en revolusjon. Men at jeg foretrekker FIFA 16 over FIFA15? Ja, absolutt.

FIFA Ultimate Team

Ellers har jeg prøvd den nye modusen «FUT Draft» – som er en versjon av FIFA Ultimate Team der man trekker ut spillere som fra en kortstokk, og setter sammen et lag som man kan benytte i et visst antall kamper. Det som jeg syntes var kult, var at man faktisk får tilgang til mange stjerner rett ut av boksen – uten at man er nødt til å kjøpe gullpakker til den store gullmedalje. Utfordringen i denne modusen ligger i å bygge et lag som passer sammen, og ikke nødvendigvis bare har de beste statistikkene. Man får velge blant fem spillere i én og én posisjon av gangen, i tillegg til full innbytterbenk, reservespillere og manager. Som alltid lønner det seg å få et så samspilt lag som mulig.

Xbox One har i tillegg en ekslusivitetsavtale med EA Sports, der de har enerett blant konsollene til å benytte såkalte legender. Jeg fikk blant annet George Best, samt en ung versjon av Ryan Giggs på mitt lag. Når jeg i tillegg trakk «vanlige» stjerner som Messi og Ronaldo, ble det et nokså bra lag. Gøy.

Det eneste minuset med denne modusen er at den koster penger. Enten i from av «coins» som man får ved å spille FIFA Ultimate Team, eller – grøss – ved bruk av såkalte «FIFA Points» som man kan kjøpe med ekte penger. Én påmelding koster 15.000 coins, som tilsvarer en stor premium gullpakke. I min første runde vant jeg 2 kamper, og det gav meg en premium gullpakke og en stor premium gullpakke i premie. Sånnsett gikk jeg i overskudd.

FIFA 16 kommer ut på omtrent alt som kan krype og gå av plattformer – vi snakker Xbox 360, Playstation 3, Xbox One, Playstation 4, Windows, Android og iOS. Dog har jeg en følelse av at mobilversjonene ikke helt kan sammenlignes med resten.

Uansett, her følger da kampen mellom USA og Sverige.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.