Her er en kul dokumentar om Night Trap

Visste du at det kontroversielle spillet opprinnelig ble utviklet for et VHS-basert konsollsystem?

En gang i tiden var filmspillet Night Trap med på å sette i gang en voldsom diskusjon om voldelige spill i USA, med høringer i senatet og det hele. Resultatet var faktisk bra for hele industrien, fordi man endte opp med å opprette et system for aldersmarkering på spill. Night Trap endte selvsagt opp med aldersmarkeringen M for Mature.

Hjelpes!
Som du ser, er Night Trap veldig skummelt.

Når spillet nå relanseres for PC, Xbox One og PlayStation 4, har man fått spillet såpass på avstand at det ikke lenger virker så forferdelig. Derfor har det nå fått en noe mer fornuftig T for Teen i USA, på tross av at videoene nå er i en langt høyere oppløsning enn før.

Spill på VHS?

I forbindelse med nyversjonen har YouTube-kanalen My Life in Gaming fått fatt i en av de originale skaperne, og laget en ganske kul dokumentar om spillet. Denne tar naturligvis for seg kontroversene og det rundt dem, men det er egentlig den første biten av dokumentaren som er mest interessant.

Night Trap var nemlig opprinnelig under utvikling for et interessant konsollsystem fra Hasbro, som skulle bruke VHS-kassetter og en rimelig smart «hack» for å gi spillerne «interaktive filmer» allerede på åttitallet. Konsollen ble kansellert, og spillet ble lagt på is frem til CD-ROM-platens inntog på nittitallet, men historien om den opprinnelige utgaven er likevel spennende.

Ta en titt:

Ah, og nyversjonen lanseres altså den 15. august.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.