Spilldagbok: Republikken Sol i Stellaris – Kapittel 7

Republikken Sol får sin første ikke-menneskelige president, og en mektig fiende gjør seg gjeldende.

Paradox Development Studio ga i fjor vår ut sin første ikke-historiskbaserte strategitittel, og med ekspansjonspakken Utopia kom undertegnede igjen inn i spillet. Denne spilldagboken følger presidentene i Republikken Sol. Første kapittel startet 30 år inn i spillets gang, og hvert kapittel vil fortelle om utviklingen under den avgående (eller døde) presidentens regjeringstid. Andre kapittel kan du lese her, mens tredje kapittel kan leser her. Det fjerde kapittelet, hvor vi følger hele to presidenter, finner du her. Det femte kapittelet er å finne her, mens sjette kapittel er å finne her. I dette kapittelet følger vi ytterligere to presidenter.

Med det sagt, her følger rapporten for den åttende presidenten av Republikken Sol:

Rapport: President Heektor av Republikken Sols presidenttid

Av sjefkronikør Shams Jorjani

Regjeringstiden til president Heektor er et landemerke i historien om Republikken Sol. Som en simtomoroier, var han den første ikke-menneskelige presidenten i republikken Sol. Hans presidenttid var starten på en storstilt oppbygging av økonomien. Republikkens mektige allierte ble brukt som et skjold mens økonomien, som hadde lidd veldig unden den store ekspansjonen, fikk et realt oppsving. Kun én planet ble kolonisert, og dette var en planet hvis kolonisering begynte under den forgående president Soldana. President Heektors fokus som øverstkommanderende var oppbyggingen av infrastrukturen i de allerede bebodde planetene, og han hadde et særlig fokus på mineralutbyttet og vitenskapelig progresjon.

Kart over republikken anno 2323

Det galaktiske kartet var etter president Heektors regjeringstid for det meste uforandret, da det ikke hadde vært noen større kriger eller koloniseringsfremstøt under hans regjeringstid.

Salaam ble kolonisert under president Heektor. Planeten er herjet av atomvinter og har stort potensial for vitenskapelig utbytte. Den ligger i Escontsystemet.

Planeten er dog ikke mye å se til:

Sammenlign dette med hvor vakre noen av våre eldre verdener er:

Slik ender rapporten.

Her følger rapporten over den niende presidenten av Republikken Sol:

Rapport: President Desmond Fry av Republikken Sols presidenttid

Av sjefkronikør Shams Jorjani

President Frys regjeringstid var dominert av en frenetisk oppbygging av republikkens infrastrutur. Det var tydelig at dette var en tid for forandring i galaksen. Gode venner forble venner, men ikke lenger så nære, da Vrinn og deres føderale allierte konsoliderte relasjonene seg imellom. Ved yttergrensene til republikken og dens eneste fulle føderasjonspartner Orassia vokste den fryktinngytende altetende svermen Qasvalyvia Prime seg stadig sterkere, og var nå en av de mektigste imperiene i galaksen.

Orassinerne, som lå nærmeste dem, tigget republikken for hjelp og ville gå til krig før det var for sent. President Fry innså til sin store frustrasjon at republikkens marine ikke var i nærheten av sterk nok til å gå på offensiven, da Qasvalyvia Prime var både sterkere i antall skip så vel som teknologi.

Orassia var sterke i seg selv, så han gikk med på å erklære krig, men advarte orassinerne at Sol ikke kunne bidra med mye i den nærmeste fremtiden. I løpet av krigen og tiden etterpå jobbet president Fry frenetisk med å bedre økonomien til Sol, slik at marinen kunne styrkes i størrelse og teknologi. Det eldgamle imperiet Korinth var også bekymret, og sendte republikken flere teknologier for å bedre situasjonen. Dette gjorde at Sol mot slutten av president Frys regjeringstid kunne bygge sitt første slagskip – og øke størrelsen og makten til marinen kraftig. Krigen mot Qasvalyvia Prime endte i uavgjort, men i det minste hadde de blitt stoppet fra å ekspandere så kraftig som den ellers ville ha gjort.

En annen forandring som president Fry overså, var reformer i republikkens styreform. Republikken var fra starten av et frihetens fyrlys, og temmelig idealistisk, men under hans styre ble også miljøvern en viktig hjernestein for republikken. Dette mente i praksis at republikken fikk et større overskudd av ressurser, siden mengden søppel ble langt mindre og sløseri ble slått kraftig ned på.

Kart over republikken anno 2350

Status for galaksen ved slutten av president Frys regjeringstid. Legg merke til hvordan Qasvalyvia Prime har ekspandert, på tross av den lange krigen mellom oss.

Under president Fry ble tre nye planeter kolonisert, hvorav den første var Hyrcania i Tediss-systemet. Denne planeten er en havplanet, hvis overflate alltid vender den samme delen mot solen. Følgelig er halve planeten alltid i permanent mørke, mens den andre delen er i evig sollys. Dette er langt fra optimalt for de som skal bo der, men heldigvis har planetens atmosfære et afrodisikum som forekommer naturlig der.

Den andre planeten som ble kolonisert er New Roanoke i Mothellum-systemet. Planeten er en kontinental verden som er optimal for mennesker, og har et sterkt magnetfelt som gir bonus til ressursutvinning.

Den tredje og siste planeten er Nova Arabia, en ørkenverden som ligger i Chertan-systemet. Planeten er plaget av farlig fauna, men har allerede utviklet seg til en produktiv planet når det kommer til vitenskap og energiproduksjon.

Slik ender rapporten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.