Nintendo med ny Game Boy?

Patentsøknad skaper rykter på nettet.

Nintendo har gjort gode penger på nostalgi i det siste, med miniversjoner av de superpopulære konsollene NES og SNES. Nå har de sendt inn en patentsøknad på Game Boy som dekker en rekke forskjellige produktkategorier, inkludert spillmaskiner, mobilprogramvare og tøy. Nyheten kommer via en automatisk Twitter-bot som publiserer nye patentsøknader.

Dette bildet er vedlagt søknaden.
Dette bildet er vedlagt søknaden.

Dette har fått mange til å spekulere i om selskapet planlegger en relansering i stil med de to forrige minisystemene, noe som strengt tatt ikke hadde vært særlig dumt. Den logiske oppfølgeren til SNES Classic Mini er kanskje en Nintendo 64-miniatyr, som det også har gått rykter om, men Game Boy er nok en langt mer kjent plattform.

Trenger ikke være et minisystem

Nettstedet TechRadar, som plukket opp nyheten, bruker mye tid på «mini»-aspektet av de to forrige retrokonsollene, og tror en eventuell Game Boy-relansering vil være krympet. Men hadde det ikke vært kulere med en nyversjon i full størrelse? Med noen innebygde spill – inkludert Tetris, selvsagt – og en skjerm som ikke er avhengig av eksterne lyskilder?

Nintendo har uansett ikke sagt noe om planene sine, og for alt vi vet kan patentsøknaden være noe de har lagt inn som en ren rutine.

Originale Game Boy var en kjempesuksess, og solgte nesten 120 millioner eksemplarer i sitt lange livsløp. Artig nok ble konsollen først lansert på Nintendos 100-årsdag, den 21. april i 1989. I Europa fikk vi den først året etter.

Det mest kjente spillet for plattformen var helt klart Tetris, men selv om det har blitt uløselig knyttet til Game Boy og Nintendo, var det faktisk allerede ute på plattformer som Commodore 64 da Game Boy ble lansert.

Her er den avslørende Twitter-meldingen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.