Kultklassiker fra Steve Meretzky er ute på GOG

Superhero League of Hoboken er et eventyr-/rollespill fra mannen bak Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-spillet.

Det er en stund siden GOG har lansert noen skikkelige klassikere nå, så det er hyggelig å se Superhero League of Hoboken dukke opp på tjenesten. Dette Legend-spillet fra 1994 er neppe særlig velkjent, men til gjengjeld er det et spill de som faktisk har spilt det, også har en tendens til å skryte hemningsløst av.

Auda.
Auda.

En postapokalyptisk komedie

Spillet finner sted i en fremtid der en kombinasjon av klimaendringer og giftig avfall har gjort USA til et mareritt av et land, der muterte monstre skaper kaos. Men en liten gjeng superhelter fra New Jersey ønsker å sette ting på plass igjen, under din ledelse.

Din gruppe modige superhelter inkluderer Tropical Oil Man, som kan få kolesterolnivået til motstanderne til å øke, Captain Excitement, som kan få dyr til å sovne, og Zaniac, som forvirrer folk. Heldigvis kan du også utruste dem med våpen, for med fiender som supermammaer, advokater og steroidemenn trenger de nok litt mer enn evnen til å forvirre.

Troverdig.
Troverdig.

Superhero League of Hoboken kommer fra Steve Meretzky, som har en rekke klassikere på rullebladet. Det var blant annet han som samarbeidet med Douglas Adams på Infocoms spillmatisering av Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, og han lagde også Leather Goddesses of Phobos, A Mind Forever Voyaging, Stationfall og Spellcasting-serien.

Spillet er en unik hybrid av eventyrspill og rollespill, med både tradisjonelle gåter og massevis av turbasert kamp.

Det blir spennende å se om GOG får flere Legend-spill – mye av det de lagde var basert på lisenser, så de klassiske Gateway-spillene og småperler som Companions of Xanth og The Chronicles of Shannara kan kanskje ikke relanseres (Death Gate ble fjernet kort etter sin GOG-lansering).

I tillegg til Spellcasting-spillene er Eric the Unready og Mission Critical ute på GOG allerede. De to sistnevnte kommer også til Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.