Her er Myst-skapernes neste spill

Firmament byr på steampunk-eventyr med og uten VR-hodesett. Nå prøver Cyan Worlds seg på en folkefinansieringskampanje.

Cyan Worlds er et av de eldste gjenlevende uavhengige studioene, og de som har fulgt dem vet at de har hatt både oppturer og nedturer i årenes løp. Folkefinansiering ser ut til å ha blitt en vital del av forretningsmodellen deres i de siste årene, og heldigvis ser det ut som de har brukt pengene godt – det folkefinansierte Obduction fikk for eksempel mye ros.

Nå prøver de seg igjen, med et spill som heter Firmament. De ber om hele 11 millioner kroner på Kickstarter, og har i skrivende stund fått samlet inn 2,5 millioner kroner (jeg skriver «samlet inn», men som vi vet er det ingenting som hentes ut før kampanjen er ferdig og hele minstebeløpet er oppnådd).

Skjermbilde.
Skjermbilde.

Steampunk-spill

I forbindelse med folkefinansieringskampanjen har de også gitt ut mange detaljer om det kommende spillet. Som vanlig er det snakk om et førstepersons gåteeventyr der du må utforske mystiske verdener, som i dette tilfellet er fulle av steampunk-aktige maskinerier som må manipuleres på ulike måter.

Selskapet ønsker ikke å gå i detalj om handlingen, men lover varierte miljøer som må utforskes. De sier også at spillet ikke blir like «ensomt» som flesteparten av deres tidligere titler, ettersom du tidlig i spillet treffer en svevende liten robot-hjelper som blir med deg rundt i eventyret.

Cyan Worlds sier at Firmament er bygd for VR-briller, men at det også vil kunne spilles på tradisjonelle, flate skjermer. Spillet kommer kun til PC, ikke Mac eller Linux denne gangen (i alle fall ikke i første omgang). Om alt går etter planen slippes Firmament i juli 2020.

Blir det Epic-eksklusivt?

En ting som kan være viktig å understreke, for de som vurderer å backe prosjektet, er at Cyan Worlds ikke ønsker å gi noen info om hvilke nettbutikker det Unreal 4-baserte spillet skal distribueres på, og ei heller garantere at man kan vente seg noen DRM-fri versjon ved lansering.

Selskapet svarer også svært unnvikende på disse spørsmålene, mens de ikke hadde noen problemer med å bekrefte nettbutikker i deres tidligere kampanjer. Med tanke på deres nære samarbeid med for eksempel GOG tidligere, er ideen om at de ikke kan love at spillet blir godkjent for lansering der og dermed ikke kan love noen DRM-fri versjon rett og slett ganske latterlig.

Frem til Cyan kommer med konkret informasjon om lanseringsplanene, bør man med andre ord være forberedt på at det kan bli eksklusivt for Epic Store i ett år (slik det folkefinansierte Phoenix Point blir), og dermed ikke backe prosjektet om man spesifikt ønsker nøkkel for Steam eller GOG.

Her er uansett Kickstarter-videoen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.