Her er tre nye retrospill fra Spania

Dráscula: The Vampire Strikes Back, SleepWalker og Mortadelo y Filemón: El sulfato atómico kommer til Steam denne måneden.

Retroutgiveren Erbe Interactive ser ut til å ha som sin misjon at de skal bringe alt de kan få fatt i av obskure, spanske retrospill til Steam. I første omgang slapp de The Abbey: Remastered Edition, Mortadelo y Filemón: Una aventura de cine – Edición especial, Mortadelo y Filemón: La banda de Corvino og La Fuga, og i mai slippes tre nye (gamle) spill.

Litt frekt å gå inn i andres soverom.
Litt frekt å gå inn i andres soverom.

Det vil si, et av dem er allerede ute. Det heter Dráscula: The Vampire Strikes Back, og er et pek-og-klikk-eventyr i klassisk stil, med todimensjonale, håndtegnede miljøer og massevis av gåter som må løses. Forvent også en god dose humor, og den offisielle beskrivelsen gir vel et greit inntrykk av stilen:

You are John Hacker, a common guy sent by a British property company to speak with ‘Count Dráscula’ about some lands. By chance you meet a gorgeous blond girl who is kidnapped by the Count himself, and you, John Hacker, set on a fun yet dangerous quest to rescue her.

Isometrisk hjernetrim i Sleepwalker.
Isometrisk hjernetrim i Sleepwalker.

Så har vi SleepWalker, som ikke har noe å gjøre med Ocean-spillet ved samme navn (også ute på Steam). Konseptet er imidlertid ikke helt ulikt; en søvngjenger har forvillet seg inn i labyrintaktige miljøer fulle av farer, og du må hjelpe ham å komme gjennom nattens mareritt i live. Dette gjør du ved å sette inn skilt og andre objekter der du forventer at han skal gå, for å lede ham unna alle farene og trygt i mål.

Sist ut er Mortadelo y Filemón: El sulfato atómico. Som tittelen indikerer, er dette spillet kun tilgjengelig på spansk, men Spania er jo Norges store favorittland, så det kan jo være nyttig å kunne litt – spesielt for de som planlegger å bli pensjonister med tid og stunder. Dette er altså nok et pek-og-klikk-eventyr, denne gangen basert på tegneserien Mort & Phil (som her til lands har blitt publisert under navnene «Clever & Smart» og «Flipp og Flopp»).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.