Heaven’s Vault er ute på GOG

Etter at nettbutikken opprinnelig ikke ville ha det som har vist seg å være et av årets beste eventyrspill.

For en stund siden kom det frem at utviklerstudioet bak Heaven’s Vault hadde forsøkt å få det lansert på GOG, men fått avslag fra nettbutikken.

I motsetning til for eksempel Steam, gjør GOG en vurdering av hvert spill før det eventuelt får lanseres der, for å begrense mengden utgivelser og sikre at de spillene som slippes holder en viss kvalitet og er interessant for kundene deres.

Grunnen til at Heaven’s Vault fikk avslag var at GOG ikke trodde spillet appellerte til publikumet deres. Nå har de imidlertid kommet på andre tanker, og kommet frem til at spillet er godt nok for GOG.

Aliya og roboten hennes, Six.
Aliya og roboten hennes, Six.

Dermed er det nå lansert på den DRM-frie nettbutikken.

Årets flotteste eventyr?

Heaven’s Vault følger arkeologen Aliya, som får i oppgave å finne en kollega ved universitetet hun jobber. Dette leder henne (og roboten Six) ut på en reise i verdensrommet, først for å finne kollegaen, og siden på jakt etter det han lette etter i utgangspunktet.

Spillet er et av årets desidert beste og mest interessante eventyrspill, og det kommer nok til å ende opp høyt på min liste over årets største spillopplevelser. At flere nå blir kjent med spillet via GOG er derfor positivt.

Merk at utviklerne har fikset veldig mange av de elementene av spillet jeg opplevde som frustrerende da jeg skrev inntrykkene mine tidligere i år.

Her er en bit fra pressemeldingen om GOG-lanseringen:

«Reaching GOG’s audience can make a huge difference as to whether a small studio like ours can survive and keep pushing the boundaries of interactive fiction, so we were disappointed not to launch there initially,» says Joseph Humfrey, inkle‘s Art and Code Director. «We’re thrilled that the response Heaven’s Vault received at launch has led GOG to reconsider it, and we’re really happy that it’s now joining GOG’s fantastic collection of games.»

«With Heaven’s Vault we’ve changed our mind after checking the final game, how it was perceived by gamers, and receiving numerous requests from our users suggesting to release it,» says Marcin Traczyk, GOG’s Global Communications Manager. «We then reached out to the developers with a proposal to release their game on GOG.com simply because we believe that its high quality and unique character deserves to be recognised and shared with our audience.»

En kommentar om “Heaven’s Vault er ute på GOG”

  1. GOTY sålangt! Nå har jeg ikke prøvd det rottespillet ditt da, men står på agendaen….

    Må vel kjøpe det igjen etterhvert, selv om GOG er helt på viddene for tiden i hvilke spill de slipper inn.Siste tilskudd er London Detective Mysteria. Hjelpe meg.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.