Gearbox har kunngjort Homeworld 3

Den kritikerroste serien får et nytt spill i 2022.

Homeworld-serien lå i dvale i mange år før Gearbox plukket opp rettighetene og slapp det godt mottatte sanntidsstrategispillet Homeworld: Deserts of Kharak fra Black Bird Interactive – et studio som inkluderer flere veteraner fra tidligere utgivelser i serien. Gearbox har også fått relansert alle spillene i serien, inkludert Homeworld: Cataclysm (som riktignok måtte endre navn).

Nå har de annonsert at Homeworld 3 er under utvikling hos Black Bird Interactive. Der Deserts of Kharak var et mer eller mindre tradisjonelt, landbasert sanntidsstrategispill, er vi i Homeworld 3 tilbake i rommet, med en fullstendig tredimensjonal verden der angriperne kan komme fra alle kanter.

Spillet skal bare ha vært i preproduksjon i noen måneder, og skal ikke lanseres før tidligst i siste del av 2022, så kjempemye informasjon om det endelige produktet har vi naturlig nok ikke. Men Gearbox har startet en folkefinansieringskampanje på Fig, der de inviterer folk til å bli med på ferden videre i bytte mot klingende mynt.

Homeworld 3 er ikke avhengig av folkefinansiering

Det er verd å påpeke at spillets budsjett i utgangspunktet er i havn, så Gearbox snakker mer om å bruke dette som en mulighet til å utvikle spillet i samarbeid med seriens tilhengere og slikt. Faktisk klarer jeg ikke å finne noen informasjon om hvordan de planlegger å bruke pengene de samler inn.

Personlig er jeg en stor tilhenger av folkefinansiering, men akkurat denne kampanjen står jeg nok over. Dette har litt å gjøre med tidligere overskrifter om Gearbox og toppsjef Randy Pitchford, og litt å gjøre med det faktum at jeg er mye mer interessert i å bruke de begrensede pengene jeg har til slikt på prosjekter som ikke hadde blitt utviklet ellers.

Jeg vil gjerne også vite hvilken butikkplattform jeg kan forvente det endelige spillet til, før jeg backer. Det eneste vi vet er at spillet skal slippes på PC, men det sies ingenting om hvorvidt den endelige spillnøkkelen kommer til Steam, GOG eller Epic, eller om man kan velge.

Selve utviklerstudioet har jeg i alle fall stor respekt for, og jeg gleder meg til å se hvordan det endelige spillet ender opp. Her er en trailer:

Og her kan du se hva utviklerne har å si om prosjektet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.