Hvordan spiller du retrospill i 2021?

Vi elsker retrospill, men hvordan spiller vi dem? Retrotimen undersøker alternativene.

Enten det er snakk om å spille eviggrønne klassikere eller dra på oppdagelsesferd i de mer ukjente delene av spillhistorien, er det fortsatt mange som bruker mye tid på å spille gamle spill. Men hvordan? Det er temaet for ukens episode av Retrotimen.

Hovedskjermbildet.
Strømmetjenesten Antstream.

Hva foretrekker du?

Ida, Otto og Lars kommer inn på en rekke muligheter underveis. De snakker om replikamaskiner som TheC64 og Nintendo Classic Mini, emulatorer på PC, digital distribusjon på for eksempel Switch, samt løsninger som strømmetjenesten Antstream, maskinvareløsninger som Retropie og dedikerte systemer som Evercade.

Å spille på ekte maskinvare er også en mulighet – i manges øyne den beste, men den har sine ulemper, og det blir jo ikke akkurat lettere å få fatt i det man trenger med årene. Så hvordan spiller du klassiske spill i 2021?

Her kan du høre samtalen:

Jeg tror jeg avslutter med å låne konklusjonen deres: Det viktigste er ikke hvordan du spiller retrospill, men at du gjør det. Enten det er for nostalgien eller nysgjerrighetens skyld, og enten du er ung eller gammel (eller, kremt, «middelaldrende»). Spillhistorien er et gigantisk skattkammer fullt av moro.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes hver torsdag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Acast. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Toppbildet er tatt av AndrzejRembowski, og kommer herfra.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.