Retrotimen: Historien om håndholdt spilling

De første håndholdte spillemaskinene dukket opp allerede på syttitallet.

Denne uken gaper Retrotimen over et massivt tema, nemlig historien til håndholdte spillkonsoller. Den starter allerede på syttitallet, med Mattel-spillet Auto Race fra 1976. Det ble en massiv suksess, og det samme ble oppfølgeren, Football. Faktisk kom det en konsoll med utskiftbare spillkassetter så tidlig som i 1979.

Mange kjente plattformer

De mest kjente spillene fra den tidlige håndtholdt-historien er nok Nintendos Game & Watch-serie, som ble introdusert i 1980. Vi har en stor artikkel om Game & Watch, og Retrotimen har selv tatt for seg temaet i en annen episode.

Deretter går det selvsagt slag i slag, med alt fra Game Boy til PSP til Nintendo Switch. Hør Retrotimens gjennomgang av de håndholdte spillemaskinenes historie (pluss et segment om Pokemon Snap) her:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes hver torsdag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Acast. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Bildet i toppen er fra Game On 2.0-utstillingen. Det er Kristian som har tatt det, og jeg som har ødelagt det med utsnittet mitt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.