– Another World er et spill «alle» har minner fra

I ukens episode av Spæll er det mesterverket Another World som er temaet.

Spæll har tatt for seg en virkelig klassiker denne gangen, nemlig det filmatiske mesterverket Another World fra 1991. Spillet debuterte på Amiga og Atari ST, men kom senere til det aller meste av plattformer.

For de av oss som spilte det da det var nytt gjorde det uutslettelige inntrykk. Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at ingen andre spill hadde kombinert visuell historiefortelling med ordentlige spillmekanismer på like sømløst og elegant vis tidligere.

Heisann.

Ekstra ekspertise

Uansett, dere har ikke trykket på denne artikkelen for å lese hva jeg syntes om spillet, så her er detaljene om podcasten. De faste Spæll-vertene Håkon og Adrian har fått med seg Spillrevyen og LOLBua-veteran Lars Richard Olsen, samt Terje Høiback fra Spillegal (og vårt kommentarfelt!) for å diskutere spillet, og som vanlig tar de for seg alt fra utviklingen til hvor godt spillet har holdt seg.

De kommer så vidt også innom Flashback, et spill som ofte nevnes i samme åndedrag som Another World selv om verken likhetene eller koblingene mellom de to spillene er så store som mange ville ha det til. I den forbindelse kan jeg minne om at de allerede har hatt en stor podcastepisode om Flashback (jeg har også skrevet litt om spillet, som visstnok snart får en oppfølger).

Her kan du høre episoden:

Du kan forresten også lese litt om spillets fabelaktige introduksjonssekvens her.

Du finner flere episoder av Spæll på Podbean, og det er mulig å følge dem på Facebook, Instagram og Twitter.

3 kommentarer om “– Another World er et spill «alle» har minner fra”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.