Commodore 64-spill slippes på Steam

Sword of Fargoal og Super Cycle er allerede lagt inn i systemet.

Jeg har klaget litt over at retroutgiveren Pixel Games har relansert spill som var populære på Commodore 64, uten å faktisk ta med Commodore 64-versjonene i utgivelsene sine. California Games er for eksempel kun tilgjengelig i sin DOS-utgave, mens Summer Games er tilgjengelig for ZX Spectrum, Amstrad CPC, Sega Master System og Atari 2600.

Dette er nok for de spesielt interesserte.
Dette er nok for de spesielt interesserte.

Hva som har skjedd bak kulissene aner jeg ikke, men noe har endret seg. Selskapet har lagt inn rollespillet Sword of Fargoal og racingspillet Super Cycle i Steam (begge for utgivelse i desember), og her får vi faktisk Commodore 64-versjonene inkludert (for Sword of Fargoals del er dette den eneste versjonen, mens Super Cycle har også Amstrad og Spectrum-utgavene inkludert).

Som vanlig er dette emulerte versjoner uten de helt store nyhetene, utover full støtte for moderne kontrollere samt muligheten til å lagre og laste spillet når man vil.

Super Cycle byr på lettbeint arkaderacing.
Super Cycle byr på lettbeint arkaderacing.

Sword of Fargoal har jeg faktisk skrevet et tilbakeblikk på, etter at jeg spilte gjennom spillet (med litt lagrejuks) for noen år siden. Den gangen ble jeg overrasket over hvor vanedannende dette superenkle 1983-spillet viste seg å være, men jeg skal fortsatt være forsiktig med å anbefale det til andre enn spesielt interesserte i dag.

Super Cycle er et motorsykkelspill som går superglatt og generelt har et godt rykte, i alle fall på Commodore 64. Jeg har alltid husket det som litt ensformig i lengden, men det var et spill jeg hadde det moro med nå og da.

Begge kom opprinnelig fra Epyx, som altså også sto bak Summer Games og California Games. Er det lov å håpe at disse utgivelsene blir oppdatert med Commodore 64-versjonene nå som dette ser ut til å være mulig?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.