11. og 12. runde av NM i Amiga-spill

Pinball Dreams eller Pinball Fantasies? Pinball Illusions eller Slam Tilt? Her trenger Retrogamingpappa hjelp!

I denne serien med artikler vil Retrogamingpappa forsøke å kåre tidenes beste Amiga-spill, med deres hjelp. Vi kjører fotballcup-prinsippet, der to og to spill møtes til dyst. Deres stemmer avgjør hvilket som går videre til neste runde i cupen, helt til vi sitter igjen med én vinner til slutt. Les mer om konseptet her.

Reglene er enkle: 64 lag, cupoppsett, og hver “kamp” består av to spill (det kan nok bli flere i enkelte runder) som går i duell. Vinner blir kåret ved hjelp av en avstemning. Når alle lag har spilt første runde, blir det trekning på neste runde. Husk å stemme med hjertet og ikke med hodet, da en del av disse spillene trives best i hodet.

Denne enheten er klar for en postlegging

Påstander som blir kastet ut er sjeldent eller aldri faktasjekket. Men det er jo også slik i dagens mediebilde, så sånn sett følger jo Retrogamingpappa med i tiden.

Nok en gang en presisering: Dette er ikke et forsøk på en grundig anmeldelse av alle spill, mer en kjærlig realitetsorientering.

Du kan vinne en TheA500 Mini!

For å få sjansen til å vinne mini-Amigaen må du fylle ut dette skjemaet, og fortelle hvilket spill du syntes bør vinne hele cupen. Dersom forslaget ditt vinner, blir du med i trekningen.

Runde 11: Pinball Dreams vs Pinball Fantasies

Pinball Dreams 

Ignition

Retrogamingpappa husker at det fantes en masse pinballspill til Amigaen da han vokste opp. De som sitter best i minnet er de som kom fra Digital Illutions. Disse folka var fra Sverige og skulle etterhvert bli DICE, og senere en del av EA. Best kjent kanskje for sine Battlefield-spill. Men før det lagde de en drøss av pinballmaskinspill. Internett forteller Retrogamingpappa at de i tillegg til Pinball Dreams også laget Pinball Fantasies og Pinball Illutions, og i denne kåringen får det bli omkamp mellom disse spillene om dette skulle nå frem til finalen.

Pinball Dreams er et av spillene som fulgte med THEA500 Mini. Så da er det vel bare å fyre opp den lille plastdingsen?

Det første som skjer i spillet er at det kommer opp fire forskjellige valg i form av pinballbrett. Vi får vel ta en runde på hvert for å se om noe vekker muskelminnet fra barndommen. 

Vil du først lese litt om musikken, så har Joachim skrevet om det her.

Brett 1. Ignition

Det ringer ikke i bjella, men vi får prøve. Musikken er iallefall pompøs, og det er ingenting så langt som gjør at det frister å slå av. Første ballen gikk sånn ca rett igjennom brettet og ut i intet. Det var jo ikke noe bra start.

Det gikk litt bedre andre gang, men ingen kule ting skjedde før ballen tok snarveien bak høyre paddel.

Nådeløst. Nå var ikke Retrogamingpappa den som oppholdt seg mest på American Chicken Burger i ungdommen, men var virkelig flipperspill så nådeløse? Ingen redningsmuligheter, datt ballen ned så ble den bare borte??

Lost in outer space igjen…

541,709 poeng. Slå den du! Det gjør du egentlig ganske lett om du har bedre tålmodighet enn Retrogamingpappa på dette brettet. Thats it for romskipgreia, terningkast 3.

Brett 2. Steel Wheels

YYYYYHAAAA! Sier ballen hver gang den ramler ned i hullet. Men Musikken er bra, og jeg føler at vi er i Railroad Tycoon-land mens jeg spiller. Godfølelsen er tilbake. Dette likte vi.

Brett 3. Beat Box 

Ser ut, og føles som noe de bare lagde rett før de ga ut spillet. Terningkast 2.

Brett 4. Nightmare

Mareritt

 

2,610,000 ish poeng! Ta den du. Det gidder iallefall ikke jeg etter ett forsøk. Terningkast 3. Kan ikke huske at jeg var særlig begeistret for Pinball på Amiga, og håper det ikke er så mange flere på denne listen.

Pinball Fantasies

Extra Memory

Oppfølgeren til Pinball Dreams dette. Har heller ikke noe særlig godt forhold til dette, men har skjønt at det er mange fantaster der ute i de tusen kjellerstuer.

Vil du først lese litt om musikken, så har Joachim skrevet om det her

Men hvis ikke, så setter vi i gang. Det er 4 brett i dette spillet også. La oss se om vi finner en favoritt.

Brett 1. Partyland

Winners do

“E d her d bi fæsta”, som de sa i det gamle dansebandet Tungtvann. 

Vi får se, da. 

Selv om musikken her er veldig klovnete, så virker dette mye raskere og større enn forgjengeren. Det går veldig fort, og man kjenner en større spenning i kroppen. Må absolutt si at selv om brettet ser litt klovnete ut, så er dette en umiddelbar favoritt. 

Brett 2. Speed Devils

Drugs

Litt svak musikk, men dette brettet var ikke så værst, god fart og fin variasjon, som en sommelier bruker å si.

Føler det er litt flyt i ball 1 og 2, men 3 ga ganske fort opp. Har jeg glemt å nevne at jeg ikke er storfan av sjangeren? Terningkast 4. Vi tar veien videre. 

Brett 3. Billion Dollar Games Show

Use Drugs

Ja, gameshow, ja. Det må jo slå an blant ungdommen, det er vel lite som er mer hot enn en god runde Lykkehjulet, eller Askeladden på TV2? 

Uansett, jeg har kanskje også sagt at dette ikke er min favorittsjanger, og på dette Feberfantasispillet er dette nok det svakeste brettet til nå. Terningkast 2.

Brett 4. Stones ‘n’ Bones

Drugs

Oi, dette åpner sterkt. Skikkelig skummel musikk, og masse halloween greier på brettet.

Ja, de tre ballene gikk veldig fort. Huff da, håper det ikke er så veldig mange igjen av denne type spill. Det er er ifølge usikre kilder på spøkelses/skrekkbrettene at disse spillene virkelig kjemper mot hverandre.

Konklusjon for Retrogamingpappa sin del, Fantasies slo Dreams ned i jukeboxen.

Runde 12: Pinball Illusions vs Slam Tilt

Pinball Illusions

Pinball Illusions

Har tre brett. Du skjønner skissa. Her er noen bilder. De er veldig stolte av 3D grafikken sin, og sikkert med god grunn.

Slam Tilt

Tar dette pinball-marerittet aldri slutt?

Slam Tilt

 

Skal vi be noen kompetente mennesker ta over denne i neste runde? [mulig det, red.]

Pinball Dreams Pinball Fantasies Pinball Illusions Slam Tilt
Første gang utgitt på Amiga 1992 1992 1995 1996
Utgiver 21st Century Entertainment 21st Century Entertainment 21st Century Entertainment 21st Century Entertainment
Utvikler Digital Illusions Digital Illusions Digital Illusions Liquid Dezign
Funker det 30 år senere Joda Joda Joda Joda

 

Avstemmingen er nå avsluttet og vinnerne er Pinball Fantasies og Pinball Illusions

 

Ønsker du å bidra?

Du kan legge inn en appell for din favoritt her eller delta i trekning av en THEA500 på oversiktsiden. Her ligger også oversikt over alle kamper.

Pokalen i toppbildet er laget av QuinceCreative.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.