29. og 30. runde av NM i Amiga-spill

Alle rundens spill er basert på filmer, og kommer fra Ocean. Så …

I denne serien med artikler vil Retrogamingpappa forsøke å kåre tidenes beste Amiga-spill, med deres hjelp. Vi kjører fotballcup-prinsippet, der to og to spill møtes til dyst. Deres stemmer avgjør hvilket som går videre til neste runde i cupen, helt til vi sitter igjen med én vinner til slutt. Les mer om konseptet her.

Reglene er enkle: 64 lag, cupoppsett der hver “kamp” består av to spill (det kan nok bli flere i enkelte runder) som går i duell. Vinner blir kåret ved hjelp av en avstemning. Når alle lag har spilt første runde, blir det trekning på neste runde. Husk å stemme med hjertet og ikke med hodet, da en del av disse spillene trives best i hodet.

Denne enheten er klar for en postlegging

Påstander som blir kastet ut er sjeldent eller aldri faktasjekket. Men det er jo også slik i dagens mediebilde, så sånn sett følger jo Retrogamingpappa med i tiden.

Nok en gang en presisering: Dette er ikke et forsøk på en grundig anmeldelse av alle spill, mer en kjærlig realitetsorientering.

Du kan vinne en TheA500 Mini!

For å få sjansen til å vinne mini-Amigaen må du fylle ut dette skjemaet, og fortelle hvilket spill du syntes bør vinne hele cupen. Dersom forslaget ditt vinner, blir du med i trekningen.

Runde 29: RoboCop vs Navy Seals

RoboCop

Robocop
Robocop

Skrevet av Odd Arne Bjørklund

Serve the public thrust, protect the innocent, uphold the law. Hvem husker ikke den legendariske setningen fra RoboCop-filmen som kom i 1987. Alle ville bli som RoboCop, eller jegr ville i alle fall det, og i 1988 fikk jeg muligheten gjennom Robocop spillet til Amiga’n lansert av Ocean. Det er rett og slett fantastisk å kunne ta på seg rollen som Alex Murphy, aka RoboCop, i dette actionfylte spillet. Grafikken, selv om den er ganske grunnleggende etter dagens standarder, har sin egen sjarm og nostalgifaktor, og jeg synes at den var rimelig rå på den tiden. Det er noe ved de pixelerte figurene og de enkle bakgrunnene som er episk. Og lydeffektene? De er ganske enkle, men de gjør jobben og legger til den totale atmosfæren i spillet.

Kontrollene kan være litt stive til tider, men det er en del av sjarmen med retrospill, ikke sant? Det tar litt tid å bli vant til, men når du gjør det, er det utrolig givende å blastere gjennom fiender og redde dagen. Og fiender som du møter i løpet av spillet er det nok av, dette inkluderer kriminelle gjengmedlemmer, droner, og robotfiender. Hvert nivå har sine egne fiender og boss-kamper som du må overvinne for å fortsette fremover i spillet. Den endelige bossen i spillet er ED-209, en stor og mektig robot som fungerer som filmens hovedantagonist. ED-209 er en utfordrende fiende som krever taktikk og dyktighet for å beseire. Samlet sett har RoboCop-spillet en rekke fiender og boss-kamper som gjør spillet utfordrende og spennende. Hver fiende krever en egen strategi for å beseires, og det gjør spillet dynamisk og engasjerende fra begynnelse til slutt. Det som virkelig skiller RoboCop fra andre spill på den tiden, er den fantastiske gameplayen. Det er rett og slett ikke noe som å bekjempe kriminalitet i Detroit som den ultimate cyborg-politimannen.

Til syvende og sist er RoboCop et spill som er verdt å spille, spesielt hvis du er en fan av filmen eller elsker retrospill. Det er en herlig dose nostalgi som gir en spennende og utfordrende spillopplevelse. Sjekk det ut, du vil ikke bli skuffet!

Navy Seals

Navy Seals
Navy Seals

Bare la meg si dette med en gang. Det kuleste med dette spillet var logoen til Orion. Den har jeg ikke sett siden VHS hadde sin storhetstid. Det er også det eneste jeg kan trekke frem av positive ting rundt dette spillet. Det er helt sikkert basert på filen med samme navn fra 1990. Charlie Sheen spiller hovedrollen som en kjempekul Navy Seals gutt som skyter dumminger over en lav sko. Med i filmen var også Michael Biehn, som flere av dere heller kjenner igjen som Commander Michael McNeil i Command & Conquer: Tiberian Sun.

Er du klar over at noen skrev på internett av skilsmisseraten for Navy Seals er på 90% og at gjennomsnittlig tid før de skilles er 9 år. Nå vet du iallefall a noen på internett har skrevet dette.

Spillet Navy Seals, som egentlig ikke er verd å skrive mer om, er et sidescrollende, (og opp og ned, men sånt nevner vi kanskje ikke) actionspill. Du starter som en sel med pistol, og finner du en våpenkasse, så kan du oppgradere våpenet. Så skal du plassere ut en masse vekkerklokker på kasser med amerikanske flagg på. Det er helt sikkert bomber du plasserer, og når du har plassert ut alle, så vinner du sikkert. Men en ting er veldig sikkert, ingen vinner ved å spille dette spillet. Det er et spill som tar livsgnisten din, krøller den sammen og forer den til kaniner som skal brukes i labratorieforsøk. Mot sin vilje. Uansett, når du har plassert ut en vekkerklokke, så starter du der neste gang du dør. Og dør gjør du. Fienden er dumme som brød, og du må egentlig vite hvor de står for ikke å bli skutt. 

På utfordringen: Kan du si noe mer positivt, så svarer Retrogamingpappa: Grafikken er ikke så værst.

Hvorfor ga de ut noe sånt søppel? Kan jo nesten virke som at de bare ville melke rettighetene til en film, og så ville folk bruke penger på sånt? Vei, heldigvis bestemmer folket, og de er nok ikke så dumme. Dette ble helt sikkert en lærepenge for Ocean.

Runde 30: Terminator 2: Judgment Day vs Hudson Hawk

Terminator 2: Judgment Day

T2
T2

Det beste med dette spillet er at det er faktiske filmklipp i spillet! Er det noen som hadde noen disketter som var merket “Stag” eller “Stag party”? Der var det også noen filmklipp. De kommer aldri til å bli anmeldt her.

Men Terminator 2: Judgement Day har filmklipp i introen. 

Når du da etter introen starter spillet, så er det et fantastisk lite fengende slossepill som venter. Du skal banke T-1000. Kontrollene her er helt på bærtur, og det er faktisk grusomt. Til å starte med har du også noen kuler i en pistol, men hver gang du skyter T-1000 eller han deg, så dør du/han og kommer opp igjen. Helt til en er fri for ansikt. Se nede til høyre eller venstre i skjermen. Fantastisk lite givende. 

Så, om du gidder å sloss til du tar han, så kommer du videre til neste minispill, som er motorsykkelkjøring i tomme vannkanaler fulle av søppel. Dette er omtrent like kjedelig, og jeg klarer ikke mer. Husker at det var flere minispill som kommer, men la oss håpe at jeg aldri trenger å spille disse!

Hvorfor ga de ut noe sånt søppel? Kan jo nesten virke som at de bare ville melke rettighetene til en film, og så ville folk bruke penger på sånt? Vel, heldigvis bestemmer folket, og de er nok ikke så dumme. Dette ble helt sikkert en lærepenge for Ocean.

Hudson Hawk

Hudson Hawk
Hudson Hawk

Ok, etter 3 forskjellige forsøk på å få dette spillet til å virke, gir jeg opp. Det ble tre bilder i alle fall. Dette er en sidescrollende plattformspill der målet er å stjele tre Da Vinci skulpturer eller maleri. Vet ikke om det er så mange likheter med den faktiske filmen. Fant ut på det ene bildet jeg fikk tatt at spillet kom før filmen, så om noen av de som laget det vet hvordan filmen var, tviler jeg på.

Litt lei Ocean spill som er laget på bakgrunn av filmer nå.

Robocop Navy Seals Terminator 2: Judgment Day Hudson Hawk
Første gang utgitt på Amiga 1989 1990 1991 1991
Utgiver Ocean Ocean Ocean Ocean
Utvikler Data East Orion LJN Special FX
Funker det 30 år senere NEI NEI

Avstemmingen er nå over, og videre men til neste runde blir:  Robotene i Robocop og Terminator 2: Judgment Day

Ønsker du å bidra?

Du kan legge inn en appell for din favoritt her eller delta i trekning av en THEA500 på oversiktsiden. Her ligger også oversikt over alle kamper.

Pokalen i toppbildet er laget av QuinceCreative.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.