Atari kjøper Digital Eclipse

Studioet bak Atari 50, The Making of Karateka og Wizardry-nyversjonen havner i Atari-stallen.

Digital Eclipse er et utviklerstudio som har spesialisert seg på å ta vare på spillhistorie. De har laget en rekke samlinger av klassiske konsoll- og arkadespill, senest Atari 50, og de imponerte oss stort med det første produktet i Gold Master-serien, The Making of Karateka. I tillegg har de nylig sluppet en nyversjon av det legendariske rollespillet Wizardry i «early access».

Nå blir de en del av Atari. I likhet med nyversjon-ekspertene Nightdive Studios, som Atari kjøpte for kort tid siden, skal Digital Eclipse etter planen få frihet til å fortsette virksomheten som før, noe som vil si at de får fortsette å jobbe med andre utgivere og spillserier som ikke eies av Atari. Men de får samtidig tilgang på Ataris eget (og stadig voksende) arkiv med spillrettigheter.

I utgangspunktet høres det altså ikke ut som oppkjøpet vil få noen negative innvirkninger på Digital Eclipses virksomhet, men historien er full av gode utviklere som har blitt kjøpt av en utgiver med de beste intensjoner, og så endt opp med å bli offer for nedskjæringer noen år senere. Med tanke på hvor verdifulle Digital Eclipse har vist seg å være for bevaring av spillmediet, får vi håpe det ikke skjer her.

Digital Eclipse jobber uansett med flere prosjekter, og det er nok ikke lenge til vi hører fra dem igjen. De har nemlig lovet å kunngjøre sitt neste Gold Master-produkt i 2023.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.