Spill vi gleder oss til å spille i 2024: Retrogamingpappa

Hvor mange nye spill tror dere det er i Retrogamingpappas liste?

I de neste dagene vil noen av oss legge ut artikler om hvilke spill vi gleder oss til å spille i 2024. Tradisjonelt har disse artiklene fokusert på spill som kommer ut i løpet av det nye året, men Retrogamingpappa heter ikke Retrogamingpappa uten grunn. Her er hans spillplaner for året:

5. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption.

Red Dead Redemption 2 ble kjøpt inn på tilbud i rødvinståka lille julaften. Retrogamingpappa har fortsatt ikke prøvd dette spillet fra gjengen bak den litt obskure spillserien Grand Theft Auto. Retrogamingpappa kunne også lese i riksmediene i går at det var en barnløs 25 år gammel politiker i Trondheim som var sterkt imot at foreldre skulle sende barna i barnehagen dersom de ikke var på jobb. Dette måtte bli straffbart. Jeg ber denne politikeren ringe meg når han har fått et par barn og må vente fem år på å prøve å starte et storspill.

Burde jeg prøve første spillet før jeg spiller, eller går det greit å hoppe rett på oppfølgeren?

4. Total War: MEDIEVAL II

Total War: Medieval II.

Total War serien startet i år 2000 med Shogun: Total War. Et spill som blander turbasert strategi på stor skala med taktikk i sanntid på mindre skala. Du styrer en nasjon eller klan, og må få ressurser til å bygge ut landområdene dine etter hvert som du  erobrer mer og mer av det føydale Japan, frem til du står igjen som Shogun. Dette var starten på serien som i Retrogamingpappa sine øyne er det beste siden oppskjært brød.

Det herrens år 2023 ble Total War serien sitt så langt svakeste år med tanke på kvalitet. Som så mange andre store spillselskaper ble fokuset flyttet bort fra kjerneverdier som at spill skal være gøy å spille for spillerne, og flyttet over på å prøve å melke konseptet for så mye penger som mulig. Total War: Pharaoh ble lansert som det neste store historiske Total War spillet, og bildene så fantastiske ut. Problemet var at folk begynte å spille det, og kritikken haglet. I en annen artikkelserie kan vi gå igjennom de forskjellige Total War spillene, men i bunn og grunn fikk de mest kritikk for å ta betalt for et fullverdig spill som kanskje bare var en utvidelse.

Total War: Medieval II ble gitt ut i 2006 og har for øyeblikket flere spillere på daglig basis enn Total War: Pharaoh. Det er fordi det er et veldig bra spill, og i tillegg har brukere laget flere gode modder til spillet. Spillet er i hovedsak satt til Europa og Midtøsten, og beskriver konflikten mellom Kristendommen og Islam mellom år 1080 og 1530. Det Retrogamingpappa gleder seg mest til å spille er modden «Stainless Steel» som gir deg flere nasjoner å velge mellom, samt et større kart og nye enheter. Dersom du ønsker å prøve kan det være lurt å laste ned en fiks til Total War: Medieval II som gjør at du kan utnytte mer minne på maskinen din og med det hindrer en del kræsj av spillet. Ta kontakt med oss på Discord om du trenger hjelp.

3. Jagged Alliance 3

Pen grafikk.
Jagged Alliance 3.

Jagged Alliance 3 kom ut i 2023, men Retrogamingpappa har fortsatt ikke fått tid til å spille dette. Det er oppfølgeren til verdens beste dataspill, Jagged Alliance 2, som ble gitt ut i 1999 av Sir-Tech. Det har vært flere forsøk på å lage en god oppfølger i etterkant, men alt har til nå vært ræl. THQ kjøpte i ettertid rettighetene til spillet, og har fått ut en oppfølger. THQ har forresten fått tak i mange morsomme rettigheter, og vi gleder oss stort til hva de kan levere. Retrogamingpappa håper at Jagged Alliance 3 ikke blir like banalt som når X-COM ble gjenopplivet (jada, det er noen som liker det, men ikke jeg). Skal du spille Jagged Alliance 2 fra Steam i dag, kan det være lurt å sjekke litt på forum på hvorfor du ikke klarer å starte spillet. Det kommer til å ende med at du må slette introfilen før du får startet det. Det er også en idé å heller gå for en mod av spillet som gir deg et brukergrensesnitt som passer bedre til en 32 tommers pc skjerm.

2. Roguecraft

Ta den!
Roguecraft.

Listens eneste spill som kommer ut i 2024, Roguecraft gis ut på Amigaplattformen av norske Badger Punch Games. Spillet er en vidreutvikling av konseptet de startet med på Commodore 64 i spillet Rogue 64, og er en dungeon-crawler der du må kjempe deg igjennom flere hulesystemer med økende vanskelighetsgrad. På veien må du drepe monster og få tak i trylledrikker. Du skal få kunne velge en hovedkarakter av et utvalg på ca 3 kanskje? Brettene er tilfeldig generert hver gang du starter et spill, så gjenspillbarheten øker. Spillet ser nydelig ut, og det ligger en demo du kan prøve her. Vi venter i spenning.

1. Rimworld

Rimworld.

Rimworld er en kolonisimulator satt til en fjern planet en gang i fremtiden. Du starter med at en gjeng med folk blir strandet på planeten, og må deretter utvikle et samfunn. Du gjør det ved å bygge hus, dyrke mat og utvikle teknologien slik at du til slutt får laget deg et romskip og kommer deg vekk fra planeten. Med ujevne mellomrom skjer det ting med kolonien din, som at du blir angrepet av slemme naboer, eller det begynner å brenne i noe veldig brennbart. Trist er det derfor når en karakter du har tatt vare på og blitt glad i, plutselig ikke lenger er blant oss. Det er en historiefortelling, ikke et spill, sa han som laget spillet. Du skal ikke laste inn en tidligere save bare fordi noe går galt. Hvordan hadde det gått i Star Wars dersom noen hadde lastet inn savegamet sitt på nytt når onkel og tante til Luke ble drept? Det hadde blitt en kjedelig film.

Mange påstår at alle som spiller Rimworld lager hatter av alle de tar livet av, og at de forer menneskekjøtt til fangene de tar. Dette er stort sett ikke sant. Det er mulig, men det betyr ikke at du må. Spillet er ikke lenger forbudt i Australia.

Spillet ble sluppet som fullversjon i 2018 etter en «early access»-periode på 5 år. I utgangspunktet laget av kun en utvikler, Tynan Sylvester, som et samlet internett er enig om er en kjernekar. Hovedgrunnen til at Retrogamingpappa liker dette spillet er nok at ved den minste forstyrrelse, så kan man trykke på Space, og spillet pauses. Derfor kan dette stå på i dagesvis mens livet leker i bakgrunnen. Kanskje de i år kommer seg bort fra planeten? Jeg tipper nei, da det alltid dukker opp en gigantisk katastrofe som tar bort gleden med kolonien, og da starter vi nok på nytt igjen.

En kommentar om “Spill vi gleder oss til å spille i 2024: Retrogamingpappa”

  1. Nummer en er et spill Retrogamingpappa allerede har spilt? Ikke rart han gleder seg mest til å spille det igjen siden det er et fantastisk spill.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.