Tetris-historien feires i neste Gold Master-utgivelse

Digital Eclipse tar for seg legendariske Tetris i sitt neste interaktive museum.

Amerikanske Digital Eclipse har åpenbart mye å gjøre for tiden. Ikke bare jobber de med den nyannonserte jubileumsversjonen av Worms Armageddon, men de har også et helt nytt Gold Master-produkt på trappene. Og denne gangen er det legendariske Tetris som står i sentrum.

NES-versjonen blir spillbar i Tetris Forever.
NES-versjonen blir spillbar i Tetris Forever.

Tetris Forever er altså en kombinasjon av interaktivt museum og samlepakke. Rent spillmessig får vi over 15 forskjellige spill fra Tetris-seriens lange historie, der flere av disse aldri tidligere har blitt sluppet utenfor Japan. Selv trekker de frem Tetris Battle Gaiden og Super Bombliss som kultspill i pakken. Ellers ser vi glimt av både GameBoy og NES-versjonene av klassikeren.

Men de skal også ha gjenskapt den originale Tetris-utgaven for den sovjetiske Electronika 60-maskinen, slik at vi kan se hvor det hele startet. I tillegg kommer pakken med en ny Tetris-opplevelse som heter Tetris Warp, der opp til fire spillere får konkurrere i sanntid og spillet dynamisk hopper mellom ulike Tetris-eraer med egne spillmekanismer og grafikkstiler.

På museumsfronten får vi blant annet over 90 minutter med nytt videoinnhold der Tetris-skaperen Alexey Pajitnov og grunnleggeren av The Tetris Company, Henk Rogers, deler sin historie om spillet. Her er en trailer:

Jeg er en stor tilhenger av Gold Masters-serien, og gleder meg til å finne ut hvordan Tetris Forever blir. Spesielt siden det er litt tvil om hvorvidt versjonen av historien som The Tetris Company har presentert i de senere årene faktisk er helt korrekt – jeg håper Digital Eclipse kommer til bunns i mysteriet en gang for alle (og at de får lov til å presentere fakta også om det motstrider den «offisielle» versjonen).

Jeg er også spent på hvordan den delen av Tetris-historien som involverer Mirrorsoft og Spectrum Holobyte presenteres. Jeg håper det endelige produktet viser tydelig at Tetris kom til en rekke plattformer uavhengig av Nintendo, for eksempel. Da Tetris først kom til Nintendos verden hadde det allerede vært lenge ute på blant annet Commodore 64.

Digital Eclipse har et såpass godt rykte at jeg tror de kommer til å gjøre en god jobb her, men dette er en typisk situasjon der min frykt for den alt for utbredte amerikaniseringen av spillhistorien automatisk manifesterer seg.

Uansett. Vi har en kul sak om historien bak Tetris’ vestlige lansering i arkivet til Retrograd. Husk også å få med deg historien om den norske  «Tetris-klonen» Twintris.

Her er vår dekning av tidligere utgivelser i Gold Master Series:

Oppdatering: Her er en liste over noen av Tetris-spillene som blir med i pakken (via GameRant). Dessverre veldig Nintendo-sentrert for øyeblikket.

  • Tetris (Famicom-versjonen fra 1988)
  • Hatris (1990)
  • Tetris 2 + BombBliss (1991)
  • Super BomBliss (1995)
  • Super BomBliss DX (1999)
  • Tetris Battle Gaiden (1994)
  • Super Tetris 2 + BomBliss (1992)
  • Super Tetris 2 + BomBliss: Gentei-ban (1994)
  • Super Tetris 3 (1994)
  • Tetris Time Warp (2024)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.