Bli med Larry på (livsfarlig) damejakt

cd SPILL har prøvd seg på Sierra-kultspillet Leisure Suit Larry.

For høstsesongens første «ordentlige» cd SPILL-episode har Sigve og MrMamen børstet støvet av et av åttitallets mest beryktede spill, Leisure Suit Larry. I dette eventyrspillet fra Sierra får vi rollen som Larry Laffer, som er lei av å ikke få seg noe. Så i kveld skal han få napp, eller dø i forsøket.

Originale Leisure Suit Larry. Bilde: Mobygames.
Originale Leisure Suit Larry. Bilde: Mobygames.

Det med å «dø i forsøket» høres kanskje litt voldsomt ut, men siden Larry dessverre har hatt uflaks nok til å bli hovedperson i et Sierra-spill, er det ingen overdrivelse. Her leder selv den minste feil til at Larry kreperer på (ofte) komisk vis, så han skal ha all ære for at han tør å gå på byen i utgangspunktet.

Leisure Suit Larry var et spill de aller fleste PC-spillere hadde et slags forhold til, enten de turte å røpe det for andre eller ikke. Men hvor fortjent er egentlig spillets rykte? Og er det faktisk gøy å spille i utgangspunktet? Dette er noen av spørsmålene cd SPILL skal prøve å svare på – hvis de kommer seg forbi quiz-en i starten.

Her kan du høre episoden:

Jeg skrev forresten litt om Leisure Suit Larry for en god del år siden, da det fylte 30 år. Nå er det snart 40.

Og liker du denne typen everntyrspill kan du høre cd SPILL fortelle om et tilsvarende gammelt Sierra-eventyr, nemlig Police Quest.

Toppbildet er det Anette Jøsendal som har tegnet, mens skjermbildet kommer fra Mobygames.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.