Utforsk gufne grotter i Cyclopean

Retroinspirert rollespill basert på skriveriene til H. P. Lovecraft.

Cyclopean er et rollespill av den typen som automatisk får et av øyenbrynene mine til å løfte seg i interesse. Spillet bruker lavoppløst 1-bit-grafikk – altså det har kun sort og én valgfri farge på skjermen, og ingen nyanser – og utvikleren forteller at han har hentet inspirasjon fra ikke bare Ultima, men også mindre kjente retrorollespill som Questron og Legacy of the Ancients.

At det i tillegg dropper tradisjonell fantasy til fordel for en handling basert på Lovecrafts Cthulhu-mytos er heller ikke noen ulempe.

Klassisk Ultima-stil

Som de nevnte inspirasjonskildene er Cyclopean et rollespill der du utforsker en åpen verden sett fra fugleperspektiv. Det fortelles ikke så mye om hva du finner i den (dette er the Great Abyss, så uansett hva det er så tipper jeg det er utrivelig), men den har i alle fall rikelig med grotter. I disse veksler spillet til førstepersons synsvinkel, igjen som i inspirasjonskildene. Alt er turbasert.

Et av de mer interessante aspektene av spillet er at du kan velge en allianse i starten, og dette valget vil blant annet tillate deg å rekruttere ulike vesener og figurer i gruppen din.

Cyclopean kommer fra skaperen av Islands of the Caliph, et annet retrorollespill som har fått en god mottakelse. En demo er ute nå (i forbindelse med Next Fest på Steam), og her er en trailer:

En kommentar om “Utforsk gufne grotter i Cyclopean”

  1. Er det bare meg eller er vi i en bølge av Lovecraftian i retrospill om dagen? Tenker umiddelbart på Skald og Roguecraft som jeg har spilt tidligere i år.

    Trenger ikke være negativt, bare pussig.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.