Husker du arkadespillet Pang?

Nå får åttitallsklassikeren en oppfølger for PC, PS4, Xbox One og iOS.

Pang er neppe et av åttitallsspillene som trekkes frem oftest når man skal snakke om klassikere, men jeg tipper at mange av Spillhistories lesere har vært borte i det likevel – ikke minst fordi Ocean Software fikset en temmelig god versjon av det japanske arkadespillet for de populære datamaskinplattformene i Europa.

I dette spillet styrer du en liten fyr i bunnen av skjermen, som må bruke harpuner for å skyte baller som spretter rundt på skjermen, uten å bli truffet av dem. I likhet med asteroidene i Asteroids deler disse ballene når de blir skutt, så du må gjerne tenke litt taktisk for å unngå å fylle skjermen med masse små baller som er vanskelige å unngå.

Det nye Pang-spillet.
Det nye Pang-spillet.

Pang vender tilbake

Nå har franske DotEmu annonsert at de vil slippe et nytt Pang-spill, ved navn Pang Adventures, den 19. april. Det nye spillet kommer til PC (Steam), PS4, Xbox One og iOS, og utvikles av Pastagames (Pix the Cat).

PlayStation-bloggen forklarer de at det nye spillet vil ha en kombinasjon av gamle og nye mekanismer, og at de har jobbet hardt for å sikre at det føles både trofast mot arkadeoriginalen og som et friskt, nytt spill. Som originalen, har det selvsagt støtte for samarbeid med en annen spiller. Her er en liten filmsnutt:

Om du mener å huske spillet, men ikke gjenkjenner navnet Pang, het det Buster Bros. i USA og, eh, Pomping World i Japan.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.